Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Så påverkas vi indirekt av klimatförändringarna

Kungälv

En konsekvens av klimatförändringarna är de fysiska åtgärder som görs i landskapet för att minska effekterna av förändringarna. Det handlar till exempel om skydd mot översvämning genom byggandet av vallar och murar, eller montering av solpaneler. Foto: Adam Folcker.

I klimatförändringarnas tid ställs vi inför många val. Vi kommer att lockas att spara energi genom investeringar och förbättringar vars långsiktighet och fördelar kan vara svårbedömda.

Likadant är det med sätten att underhålla och förbättra sitt hus på, i tider när klimatförändringarna leder till ett ökat behov av underhåll.

Argumenten för underhålls­fria (men ej reparerbara) lösningar kommer vi sannolikt att se mer av, men långt ifrån alla metoder och material kommer att fungera för alla byggnader. 

Är du osäker - välj beprövade metoder i första hand! Och fråga till exempel din lokala energirådgivare eller kommunantikvarie om råd.

Tänk på att vissa åtgärder kan kräva lov från kommunen, till exempel när det gäller montering av solpaneler.

Fortsätt se utställningen genom att klicka på Lär känna ditt hus och gör en plan innan du förändrar det nedan.

Senast uppdaterad: 2018-05-04 12:21