Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Parkera på Nääs = bevara kulturmiljön

En solig vårdag med ett rött hus till vänster och mindre hus till höger, träd i förgrund och bakgrund människor rör sig på öppna ytor

När du betalar din parkering bidrar du till att ta hand om byggnaderna och miljön på Nääs

Nääs ägs och drivs av den privata donationsstiftelsen August Abrahamsons stiftelse. Stiftelsens önskan är ett öppet och välskött område för rekreation och upplevelse av den unika kulturmiljön. P-avgiften går just till underhåll och vård av och vägar och mark på Nääs samt vård av byggnader.

Var får man parkera?

På området finns tre parkeringsautomater och biljett köpt i någon av dem gäller på de skyltade avgiftsbelagda parkeringarna. På andra ytor krävs specialtillstånd, exempelvis för personal på Nääs och boende.

  • Vid stallet/restaurangen nedanför slottet.
  • Bortanför stallet.
  • Strax innan Nääs bro, vid Nääs Konsthantverk och Slöjd & Byggnadsvård.

OBS! Parkering tillåten i max 24 timmar. 

Parkering är även tillåten på platser som vid vissa tillfällen har skyltar utplacerade om P, Controlla, EasyPark och betalningssätt. 

I övrigt råder parkeringsförbud på Nääs och området kontrolleras av Controlla. 

Priser

Avgift gäller dygnet runt och minsta tid är en timme. Avgiften är beroende av vilken tid på året du parkerar:

  • April - september: 16 kr/timme
  • Oktober - mars: 12 kr/timme

Stiftelsen erbjuder även årskort, 12-månaderskort och 6-månadersbiljett. Läs mer om det nedan.

1 biljett/fordon
OBS! P-avgift ska betalas per fordon, det vill säga även för husvagn, båt- och släpkärror. 

Biljett- och betalningsalternativ

Per timme

Betalas i automat med kort eller med appen EasyPark. Parkeringsområde EasyPark nr 6459

6-månadsbiljett à 295 kr

Betalas i automat med kort och gäller sex månader från inköpsdatum. Denna biljett är inte bunden till registreringsnummer. Biljetten bleknar lätt så vi rekommenderar att bara ha den i rutan vid parkeringstillfällena.

12-månaderskort à 490 kr

Betalas via appen EasyPark och gäller 12 månader från inköpsdatum. Denna biljett kopplas till fordonets registreringsnummer.

Parkering för rörelsehindrade

En markerad parkering för rörelsehindrade finns enbart vid restaurangen intill slottet i nuläget. För denna plats gäller ordinarie P-avgift och parkeringstillstånd för rörelsehindrade krävs.

Området kring Nääs slott är stort så om du har begränsad rörlighet och ska besöka Slöjd & Byggnadsvård hänvisar vi till parkeringen som ligger i anslutning till byggnaden för att minska gångsträckan. 

Parkering för boende på Nääs

För dig som bokar boende i rum på Nääs ingår parkeringstillstånd under vistelsen. Parkering sker vid ovanstående parkeringsplatser.

Felanmälan parkeringsautomat och app

Controlla sköter kontrollen på området och vid fel på automaterna, ring Controlla 031-23 00 00

Vid problem med appen EasyPark - ring 0770-87 00 00 eller mejla support@easypark.se. Ange parkeringsområde EasyPark nr 6459.

Senast uppdaterad: 2023-02-23 14:18