Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Att gå kurs hos oss

Innanför spröjsade fönster ses ett tiotal personer sitter och står runt ett bord

Att gå kurs på Nääs är en inspirerande upplevelse. Miljön, kursledarna, hantverket och de andra deltagarna. De flesta går härifrån mycket nöjda. Har du synpunkter - lämna dem till innehållsansvarig nedan!

Kurslokaler

De flesta kurserna hålls i de anrika slöjdlokalerna i Slöjdseminariet. Här finns slöjdsalar med atmosfär från 1800-talet. Läs mer om salarna här. Vissa kurser sker utomhus i anslutning till kurslokalerna. Andra kurser är knutna till intressanta objekt eller pågående restaureringar på aktuella platser i Västsverige. Mer information om aktuella kursorter får du i kursprogrammet samt om du kontaktar oss.

Tider

De flesta kurser går på helger, fredag till söndag. lördag till söndag eller enbart en dag. Den normala kurstiden för helgkurser är kl 10-17. Börjar kursen på fredagen startar den klockan 13. I kursbeskrivningen för varje kurs anges vilka tider och dagar som avses.

Äta och bo

Det ingår kaffe/te och enklare lunch i våra kurser på Nääs. Eventuellt undantag anges tydligt i kursbeskrivningen.

Går kursen på annan ort ordnar vi lunch där eller så uppmanas ni att ta med matsäck, se kursbeskrivningen för detaljer. Parkeringstillståndet gäller även vid parkeringen vid restaurangen

Boende kan du boka på Nääs Slott, på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang eller på Öijareds resort. I Lerum kan du bo på Aspenäs Herrgård. Se länkar nedan.

Parkering

Parkering sker vid Källnääs, ca 200 meter från Slöjdseminariet. Se därför till att vara i god tid om du kör bil.

Läs mer här om parkering på Nääs

Karta över Nääsområdet med parkeringen utmärkt

Anmälan

För att anmäla dig klicka på den blå knappen i respektive kurs beskrivning:

Klicka här för att anmäla dig till kursen XXX 

Då kommer du direkt till kursens sida på Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum. Där får du reda på hur många som är anmälda och annan aktuell information om kurserna. Du även gå direkt på till Studieförbundet Vuxenskolan via länken nedan eller ringa på tel 0302-158 58 eller e-posta till lerum@sv.se

När du anmält dig

En bekräftelse på din kursanmälan sänds ut efter att du anmält dig. Ca 3 veckor före kursstart får du en kallelse och mer information. Ibland har vi inte tillräckligt många anmälda när kursen närmar sig. Då kontaktar vi dig. Många anmälda vill ändå stå kvar på listan och invänta ytterligare anmälningar. Om kursen inte genomförs på grund av för få anmälningar får du gärna stå kvar på listan så att vi kan skicka information inför nästa kurstillfälle. 

Anmälningsregler på Studieförbundets Vuxenskolans hemsida.

 

Senast uppdaterad: 2024-01-25 10:56