Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Gå slöjdstigen på Nääs

Karta över Nääsområdet med en slinga uppmärkt över seminarieområdet

Passa på att gå en tur runt det sjönära området längs vår slöjdstig och ta del av kunskap kring slöjdens material och platsen Nääs.

Längs stigen finns ett antal stationer där du kan lära känna slöjdens material genom faktatexter och fysiska exempel som du kan titta och känna på. 

Slöjdstigen följer Gotaleden över Nääs seminarieområde och knyts ihop via gångvägen som korsar fälten så du kan komma tillbaka till samma plats du började på. Hela sträckan är ungefär 1,6 km lång och det är grusad men lite ojämn väg hela sträckan. Beroende på väder kan det ändå bli lerigt. 

Om du inte har möjlighet att gå stigen på plats kan du ta del av den via den här filmen, där hemslöjdskonsulent Tobias Havaas går sträckan och berättar lite kort om innehållet på de olika stationerna.

 

Slöjdstigen är resultatet av ett projekt med syfte att berätta om slöjd och platsen Nääs för dig som besökare, men också inbjuda till att ta en promenad längs området. Projektet är finansierat med EU-medel från Leader. 

Skylt med historisk information

Slöjdstigens faktatexter

Längs stigen finns ett antal stationer där du kan lära känna slöjdens material genom faktatexter och fysiska exempel som du kan titta och känna på. Här hittar du alla faktatexter samlade.

Senast uppdaterad: 2024-03-27 09:30