Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Gammal kunskap i nya händer

Faluröd timmervägg i närbild.

Många hembygds- och kulturarvsföreningar önskar fördjupade kunskaper om byggnadsvård. Nu genomförs en långsiktig satsning med byggnadsvård som tema från 2023, tillsammans med olika hembygds- och kulturarvsföreningar. På denna sida kan du ta del av inspelat material från tidigare träffar.

Inspirationsträffar om byggnadsvård hos hembygds- och kulturarvsföreningar

Satsningen som vi kallar "Gammal kunskap i nya händer" är långsiktig och innehåller flera och olika delar som inspirationsträffar, studiecirklar och aktiviteter i föreningarna. Inspirationsträffarna arrangeras av nätverket Hus med historia, som du kan läsa mer om nedan. 

Hus med historia

Hus med historia - ett nätverk med representanter från hembygdsförbunden i Västra Götaland, NAV – industrihistoria och  arbetslivsmuseer i Väst, Bohusläns museum, Västergötlands museum, Västra Götalandsregionens kulturförvaltning och Länsstyrelsen Västra Götaland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. 

2023 & 2024 gör Hus med historia en satsning på byggnadsvård som går under namnet Gammal kunskap i nya händer. 

Läs mer om Hus med historia här

Ta del av tidigare träffar

Här kan du ta del av en träff som spelades in 23 och 28 februari med deltagande kulturarvsföreningar på temat byggnadsvård:

Senast uppdaterad: 2024-04-04 14:24