Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hur ska man prioritera?

fönsterrenovering

Måla om dina fönster med jämna mellanrum så slipper du omfattande renove­ringar. Foto: Bert Leandersson.

Vilka är de klimatklokaste förbättringarna för ditt hus? Här har du en bra tågordning för lösningar som är kostnadseffektiva, miljövänliga och varsamma på en och samma gång.

1. Täta med tätningslister kring fönster och dörrar

Listerna har begränsad hållbarhet och behöver bytas med några års mellanrum. En enkel och billig insats som gör stor skillnad för komforten och energiåtgången!

2 Isolera vinden om det behövs

25 - 30 cm isolering på vinden är lagom i v ästsvenska förhållanden.

3. Se till att värmesystemet fungerar optimalt

Till exempel håller termostater inte för evigt utan måste bytas ibland. Har plasten gulnat så är det definitivt dags. Ring rörläggaren!

4. Reparera och förbättra befintliga fönster

Träfönster från före ca 1960 är av riktigt fin kvalitet och kommer att hålla i hundratals år om de bara vårdas med jämna mellanrum. Reparera istället för att byta ut!

5. Isolera golvbjälklaget

En omfattande åtgärd som får stor effekt för uppvärmningskostnaden. Golven blir varmare och mer komfortabla, vilket leder till att du inte behöver skruva upp värmen lika mycket.

Fortsätt se utställningen genom att klicka på Täta nedan.

Senast uppdaterad: 2018-05-31 13:26