Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Klimatklokt! Utställningen på webben

klimatklokt

Hur påverkas du som husägare av klimatförändringarna? Dina val och ditt agerande kan göra stor skillnad för det framtida klimatet. Om detta handlar utställningen Klimatklokt! vars texter du hittar här.

Som husägare påverkas du av klimatförändringarna, och dina val och ditt agerande kan göra stor skillnad för det framtida klimatet. Om detta handlar utställningen Klimatklokt! En utställning som tipsar om hur du på ett klokt vis sparar energi samtidigt som du värnar om husets hälsa och karaktär, men också vår gemensamma miljö!

Om utställningen Klimatklokt!

Klimatklokt! är en utställning som producerats 2018 av Slöjd & Bygg­nadsvård, Västarvet, i samråd med Hållbar Utveckling Väst. Västarvet är Sveriges största regionala förvaltning för natur- och kulturarv och ingår i Västra Götalandsregionen. 

Klimatklokt! är en fortsättning på Klimat­förändringar i Västsverige, ett projekt där klimatförändringarnas inverkan på kulturarvet i Västra Götaland och Halland kart­lades. Projektet genomfördes 2015–2016 i ett samarbete mellan Västarvet, Region Halland, Riksantikvarieämbetet samt Läns­styrelserna i Halland och Västra Götaland.
Till grund för projektet användes data från SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrolo­giska institut) och SGI (Statens geotekniska institut).

klimatklokt

Projektrapporten ”Kulturarv för framtida generationer” finns som pdf här.

Senast uppdaterad: 2018-05-04 11:03