Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fönsterrenovering

Ta hand om och vårda dina gamla fönster. Material och verktyg.

Speedheater Cobra

Speedheater Cobra är en effektiv och smidig ny modell. Speedheater-metoden tar bort färg med mindre kraft, vilket ger ett bättre resultat och längre hållbarhet. Ta bort både färg och kitt utan att spräcka glaset.

 

Läs mer om Speedheater Cobra här!

Speedheater RS1100

Oslagbar metod för färgborttagning när du ska måla om fasaden eller renovera fönster. Värmelampa för färgborttagning med 2st IR-rör. Är mycket effektiv och smidig vid tex. fönsterrenovering.

Läs mer om Speedheater RS 1100 här!

Färgskrapa Speedheater

 

Färgskrapa tillverkad i specialstål för skrapning och borttagning av uppvärmd färg. Utformad för att minska kraftbehovet och inte skada träet. Skären slipbara och man slipar baksidan av skäret för att inte förlora de unika profilerna. Ergonomiskt utformat handtag. Den finns i tre olika modeller, bumerangblad, panelblad eller profilblad, avsedd att användas vid skrapning av uppvärmd färg på trä enligt Speedheater-metoden TM.

Fönsterverktyg Speedheater

Specialverktyg för fönsterrenovering och i kombination med Speedheater tar man bort både färg och kitt i samma moment utan att spräcka glaset. 

Läs mer om fönsterverktygen här!

Linoljekitt Åffa

Åffa linoljekitt i glasmästarkvalité. Tillverkad av ren linolja och utvalda kritsorter. Används till fönsterkittning mm. Används på grundat trä och är direkt övermålningbar med linoljefärg. Annars vänta 2-4 veckor med övermålning. 375 ml och 5 kg burk.

Kittkniv

Polerat genomgående blad och brunt, polerat trähandtag.

Lillskrapan

Liten skrapa bra till bl.a. fönsterbågar. Även kallad glasmästarskrapan.

Stifthammare

Hammare med fyrkantigt slag som används till spikning av stifttråd vid isättning av glas i fönsterbågar.

Stifttråd

Till fastsättning av glas i fönsterbågen. Förkopprad metall. Tråd med ca 18 stift på varje.

Stiftapparat

Framemaster stiftpistol för stiftning av fönsterglas. Ställbar slagstyrka genom skruv. Används med 10mm eller 16mm Framemaster stift. 

Glasskärare

Oljeglasskärare med mässingskaft och hårdmetallskär. Bra till gammalt glas. Linjalavstånd 2,5 mm. Olja säljs separat i 50 ml flaska.

Gångjärnsriktare

 

Verktyg av stål. Används till att rikta gångjärn på fönster och dörrar.

Tätningslist lin

Linsnöre är framställt av långa fibrer som ger styrka och smidighet. Hållfastheten är hög och förändras endast marginellt i torrt eller vått tillstånd. Används för bl.a. tätning av dörrar och fönster. Linsnöre monteras fast med häftklammer, trälim, dubbelhäftande tejp eller nubb. Finns i olika storlek: 3mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm och 12mm.

Tätningslist och lim

Tätningslist i bästa silikonkvalitet för minst 10 års funktion. Används till tätning av fönster och dörrar. Listen är invändigt talkad för att inte klibba ihop och limmas fast med silikonlim. Finns även som självhäftande. Listen säljs som metervara. Finns som o-list och omega-list i olika storlekar.

Omega-list 5 mm passar springor mellan 1-4 mm
Omega-list 7 mm passar springor mellan 2-6 mm
Omega-list 8 mm passar springor mellan 2-7 mm
Omega-list 10 mm passar springor mellan 3-9 mm

Silikonim för fastsättning av tätningslist. Lättsprutat, snabbtorkande och hugger listen bra.1 patron räcker till ca 70 m silikonlist.

Fönstervadd

Traditionell vadd som läggs mellan ytter- och innerbågen på fönster som har lösa innanfönster. Svenskt papper, 100% rayonull, klorfri, kemiskt ren, tillverkad av träfiber. Längd ca: 25x400cm. 1 förpackning räcker till ca 4 fönster. 

 

SLUT! och får ej in mer under 2021

Fönsterremsor

Pappremsor med klister för tätning av innanfönster. Rulle 25m, bredd 25mm.

Läs mer om fönsterrenovering här!

Här kan du läsa Slöjd & Byggnadsvårds arbetsbeskrivning för fönsterrenovering.

Är du på gång att renovera fönster? Hyr en kittlampa eller en Speedheater hos oss. Du hittar information om priser mm här!

Vill du gå kurs och lära dig renovera fönster? Klicka här för att läsa om våra olika kurser i fönsterrenovering.

Är du intresserad av vad materialen innehåller? Läs mer i Materialbiblioteket!

 

Senast uppdaterad: 2017-03-03 10:50