Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bibliotek

Arkitektskissbok

Vi har ett av landets största specialbibliotek för byggnadsvård och slöjd. Här finns över 50 hyllmeter litteratur och filmer om äldre byggnadsteknik, arkitekturhistoria, trädgårdshistoria, ekobygg, material, slöjd och hantverk. Vi har också många äldre huskataloger och byggvarukatalogen.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du söka bland tusentals bok- och filmtitlar som finns i Källnääs på Slöjd & Byggnadsvård. Du kan söka på titel, författare eller nyckelord för att hitta det du är intresserad av. 

Observera att inloggningsfunktionen inte fungerar i nuläget. 

Byggnadsvård

Klicka här för att söka i byggnadsvårdsbiblioteket

Slöjd

Klicka här för att söka i slöjdbiblioteket

Besök biblioteket på Nääs

Biblioteket har samma öppettider som övrig verksamhet på Slöjd & Byggnadsvård.
 
Du är alltid välkommen att sitta ner och läsa och botanisera i hyllorna. Hör du av dig i förväg kan vår bibliotekarie Lena Svensson förbereda ditt besök genom att plocka fram böcker i det ämne du är intresserad av. 

Utlåning

För att låna ber vi dig gå till ditt kommunbibliotek och begära ett fjärrlån från oss. Tyvärr har vi inte möjlighet att låna ut böcker direkt till dig. 

Läs i några av våra finaste böcker digitalt

Överst på sidan ser du ett uppslag ur boken Architecton Skizzenboch från 1852, tillgänglig digitalt. Klicka på knappen nedan för att bläddra i den eller några av våra andra digitala böcker.

Klicka här för att se vilka böcker som finns inscannade

 

Bläddra i tre av böckerna här:

Architecton Skizzenbuch 1852

Boken innehåller litografier med noggranna avbildningar och ritningar av mindre villor, samt lusthus och andra mindre byggnader för parker och trädgårdar. Snickarglädje och annan utsmyckning avbildas i detalj.

Senast uppdaterad: 2024-03-04 16:02