Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bibliotek

Arkitektskissbok

Vi har ett av landets största specialbibliotek för byggnadsvård och slöjd. Här finns över 50 hyllmeter litteratur och filmer om äldre byggnadsteknik, arkitekturhistoria, trädgårdshistoria, ekobygg, material, slöjd och hantverk. Vi har också många äldre huskataloger och byggvarukatalogen.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du söka bland tusentals bok- och filmtitlar som finns i Källnääs på Slöjd & Byggnadsvård. Du kan söka på titel, författare eller nyckelord för att hitta det du är intresserad av.

 Klicka här för att söka i bibliotekskatalogen

Biblioteket har samma öppettider som övrig verksamhet på Slöjd & Byggnadsvård. Klicka här för att se våra öppettider! Du är alltid välkommen att sitta ner och läsa och botanisera i hyllorna. Hör du av dig i förväg kan vår bibliotekarie Lena Svensson förbereda ditt besök genom att plocka fram böcker i det ämne du är intresserad av. Från augusti 2021 är bibliotekarien sjukskriven men hör med våra antikvarier så kan de hjälpa dig.

Utlåning

För att låna ber vi dig gå till ditt kommunbibliotek och begära ett fjärrlån från oss. Tyvärr har vi inte möjlighet att låna ut böcker direkt till dig. 

Från augusti 2021 är det inte möjligt att låna böcker av oss, då vår bibliotekarie är sjukskriven.

Läs i några av våra finaste böcker digitalt

Överst på sidan ser du ett uppslag ur boken Architecton Skizzenboch från 1852, tillgänglig digitalt. Klicka på knappen nedan för att bläddra i den eller några av våra andra digitala böcker.

Klicka här för att se vilka böcker som finns inscannade

 

Senast uppdaterad: 2021-07-31 11:59