Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rådgivning

Vi erbjuder kulturhistorisk rådgivning om allt från grund till tak! Mycket kan vi svara på direkt, annat kräver efterforskning. Vi hjälper dig!

Mycket kan vi svara på direkt, annat kräver efterforskning. Vi kan också hänvisa till duktiga hantverkare och tillverkare genom vår databas Hantverksregistret

Få hjälp per telefon och e-post

Vi försöker hjälpa dig per telefon under öppettid. Dyker frågorna upp vid andra tillfällen kan du med fördel skicka e-post till vår rådgivning. Bifoga gärna bilder, vilket underlättar rådgivningen.

Telefon: 010-441 43 60, e-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

Besök oss och få råd

Under öppettid är det bara att komma in till oss. Beroende på vem som arbetar för dagen har vi olika kompetens och möjlighet att ge dig ett svar direkt. För att vara säker på att vi har tid att hjälpa dig är det bäst att boka tid för rådgivning med någon av oss. En inbokad rådgivning innebär att du får sitta ner med oss i 45 minuter och gå igenom dina frågor i lugn och ro. Ta med dig ritningsmaterial, skisser och foton. Det fantastiska är att det inte kostar något. Rådgivning på Nääs är alltid gratis.

Vi kan komma till dig

Vi har också möjlighet att komma och titta på ditt hus och skriva ner våra råd i minnesanteckningar som du sedan kan ha nytta av i ditt fortsatta arbete. Denna tjänst är inte gratis utan vi tar betalt enligt vår uppdragstaxa. Till detta kommer milersättning. En genomgång av ett hus med efterarbete och renskrivning brukar ta sammanlagt en arbetsdag.

Slöjd & Byggnadsvårds rådgivare

Chico Hovedskov Crafoord

Kontakt: chico.hovedskov@vgregion.se / tel: 010-4414364 . Chico är byggnadsingenjör och har arbetat på Slöjd & Byggnadsvård sedan 1997. Chico ger råd om allmän byggnadsvård och specialområden är bl a: energi- och isoleringsfrågor, ventilation, grund och dränering, svamp- och mögelskador.

Hampus Winroth

Kontakt: hampus.winroth@vgregion.se / tel: 0707-471933. Hampus är bebyggelseantikvarie och arbetar på Kulturmiljö Västarvet sedan våren 2017 och ger rådgivning på Slöjd & Byggnadsvård på fredagar. Han har tidigare arbetat på Göteborgs kyrkoförvaltning som fastighetsförvaltare . Han ger råd om allmän byggnadsvård med specialområden: murverk, fönster, underhållsplanering, byggnadsmaterial och bebyggelsehistoria.

Linda Alexandersson

Kontakt: linda.alexandersson@vgregion.se / tel: 010-441 43 63. Linda är dekormålare och har haft hand om butiken på Slöjd & Byggnadsvård sedan 2005. Hon ger råd om allmän byggnadsvård med specialområde: dekorationsmålning och färg.

Lisa Molander

Kontakt: lisa.molander@vgregion.se / tel: 0703-81 83 90. Lisa är bebyggelseantikvarie och har tidigare arbetat bl a som handläggare och rådgivare inom Västarvet. Hon ger råd om allmän byggnadsvård med specialområden: kulturhistorisk byggnadsvård, färgsättning och planering.

Ulrika Lindh

Kontakt: ulrika.a.lindh@vgregion.se / tel: 0735-54 44 74. Ulrika är bebyggelseantikvarie och har arbetat med rådgivning på Slöjd & Byggnadsvård sedan 2002. Hon ger råd om allmän byggnadsvård med specialområden: byggnadsmaterial, bebyggelsehistoria, fönster, teknisk och kulturhistorisk byggnadsvård.

Senast uppdaterad: 2018-10-24 12:03