Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser hos Slöjd & Byggnadsvård

Händer arbetar med att fläta pil.

Nu har vi släppt 2024 års kurser! Vill du lägga en egen stenmur, tillverka en räfsa eller lära dig snickra? Kanske fördjupa dig i korgflätning, smide eller traditionellt måleri? Välkommen - här hittar du våra kurser!

Att gå kurs hos oss!

Slöjd & Byggnadsvårds kursprogram är både varierat och omfattande och vi strävar efter att erbjuda kurser på olika nivåer. Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller odla helt nya!

Vi har huvudsakligen helgkurser på två-tre dagar men även kortare endagskurser.

Slöjd & Byggnadsvård är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Merparten av kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Erfarna kursledare

Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden. De flesta kurserna hålls i Slöjdlärarseminariet på Nääs, men du hittar också kurser förlagda till andra platser i Västra Götaland.

Unika hus på Nääs

Nääs, som ligger nära Floda, strax utanför Göteborg, är ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus. Inte minst Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson sin slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

Ge bort en kurs!

Skäm bort dina nära och kära med en upplevelse och en helt ny kunskap!

Vi säljer presentkort för våra kurser och vår butik. Ni kan köpa det direkt i butiken. Kan ni inte komma in till butiken kan vi fakturera kostnaden ( endast på summor över 250 kr) och skicka presentkortet. Var då noga att meddela följande:

  • att det gäller presentkort för kurs. 
  • summan på presentkortet - vi har kurser från ca 400 kr till ca 5 000 kr, du hittar priserna i kurssidorna. 
  • namn, adress samt personnummer dit fakturan ska skickas
  • eventuell adress dit presentkortet ska skickas om den skiljer från fakturaadressen.

Ring: 010-441 43 60 eller eposta: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

 

En fönsterbåge på ett bord och två händer som håller i en färgskrapa och skrapar bågen

Kursutvärdering

Har du glömt eller missat att fylla i en kursutvärdering när du gått en kurs hos oss? Här får du chansen att fylla i den online!

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Slöjd & Byggnadsvård på Nääs


Senast uppdaterad: 2023-12-20 16:45