Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser hos Slöjd & Byggnadsvård

Vill du lägga en egen stenmur, tillverka en kratta eller lära dig snickra? Kanske fördjupa dig i växtfärgning, spinna garn eller odla svamp? Välkommen - här hittar ni våra kurser!

En gul 20-talsvilla bakom en röd grind

Allmän byggnadsvård

Gå en grundkurs i byggnadsvård, lär dig hur du kan färgsätta ditt hus, delta i ett byggnadsvårdsläger eller lär dig om din grund eller hur du värmer upp ditt hus!

En hink med lera och en spade och en murslev

Ekobygg

Lär dig om lerbygge, eller res på en studieresa med Hållbara hus!

En kniv slipas på en tormek

Metall & verktyg

Bekanta dig med varmsmide, lär dig slipa verktygen riktigt vassa eller lär dig luffarslöjd

Broderade kuddar

Textil

Kurser i textil slöjd där du lär dig allt från tova en fårfäll till att spinna eget garn, sticka och sy för hand.

markering med penna på ett träämne

Trä & snickeri

Här hittar du alla våra träkurser om snickeri, svarvning och täljning

Slöjd & Byggnadsvårds kursprogram är både varierat och omfattande och vi strävar efter att erbjuda kurser på olika nivåer. Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller odla helt nya!

Vi har huvudsakligen helgkurser på två-tre dagar men även kortare endagskurser. I år har vi även en fördjupningskurs på flera helger i snickeri och slöjd. Vi har därtill en massa nya kurser, bland annat kan du lära dig att snickra en verktygslåda, sköta en äng, fläta en ryggsäck ev pil eller fördjupa dig i skedtäljning.

Slöjd & Byggnadsvård är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Erfarna kursledare

Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden. De flesta kurserna hålls i Slöjdlärarseminariet på Nääs, men du hittar också kurser förlagda till andra platser i Västra Götaland.

Unika hus på Nääs

Nääs, som ligger nära Floda, strax utanför Göteborg, är ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus. Inte minst Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson sin slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

Ge bort en kurs!

Skäm bort dina nära och kära med en upplevelse och en helt ny kunskap!

Vi säljer presentkort för våra kurser och vår butik. Ni kan köpa det direkt i butiken. Kan ni inte komma in till butiken kan vi fakturera kostnaden ( endast på summor över 250 kr) och skicka presentkortet. Var då noga att meddela följande:

  • att det gäller presentkort för kurs. 
  • summan på presentkortet - vi har kurser från ca 400 kr till ca 5 000 kr, du hittar priserna i kurssidorna. 
  • namn, adress samt personnummer dit fakturan ska skickas
  • eventuell adress dit presentkortet ska skickas om den skiljer från fakturaadressen.

Ring: 010-441 43 60 eller eposta: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Slöjd & Byggnadsvård på Nääs


Senast uppdaterad: 2022-09-02 10:21