Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser hos Slöjd & Byggnadsvård

Slöjd & Byggnadsvårds kurser arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Alla våra kurser under mars och april månad är inställda med hänsyn till smittläget för covid-19.

Deltagare som anmält sig får avgiften återbetald av Studieförbundet Vuxenskolan. De behöver få dina bankuppgifter för att sätta tillbaka avgiften. Du kan maila till lerum@sv.se och om återbetalning eller om du har några funderingar.

Vi tittar på möjligheten att istället erbjuda de inställda kurserna när läget är bättre. Du kommer då att ha förtur till en plats på den kursen.

Vill du tillverka egna skidor, en kratta eller lära dig snickra? Kanske fördjupa dig i stickningen, spinna garn, odla svamp eller lägga om tak?
Slöjd & Byggnadsvårds kursprogram är både varierat och omfattande och vi strävar efter att anordna kurser i olika svårighetsgrader. Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller att odla helt nya!

Vi har huvudsakligen helgkurser på två-tre dagar men även kortare endagskurser och några längre kurser på flera helger som närmast är en mindre utbildning. Vi har även en massa nya kurser, bland annat kan du lära dig att göra krattor i trä, smida knivblad, lägga skiffertak, fläta en hedaredskorg, syra grönsaker eller bygga en käpphäst tillsammans med ditt barn eller barnbarn.

Mycket nöje! 

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Erfarna kursledare

Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet och vårt recurscentrum på Nääs, men du hittar också kurser förlagda till andra platser i Västra Götaland.

Unika hus på Nääs

Nääs, som ligger nära Floda, strax utanför Göteborg, är ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus. Inte minst Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson sin slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

Senast uppdaterad: 2020-01-29 15:01