Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser på Slöjd & Byggnadsvård

Luffarslöjd, bygg en kajak eller kanske en snickerikurs?
Slöjd & Byggnadsvårds kursprogram är både varierat och omfattande och vi strävar efter att anordna kurser i olika svårighetsgrader. 
Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller att odla helt nya!

I år har vi utvecklat våra populära kurser och bland annat satsat på fortsättningskurser och att öka variationen på kurslängd. Vi har korta kurser som går en eftermiddag eller kväll, endagskurser, tredagarskurser och långa kurser på en eller två veckor. Ett stort område som vi satsat extra på i år är fönsterrenovering där vi på Fönsterrenoveringens dag den 30 maj har kurser över hela regionen. Vi har även en massa nya kurser, bland annat kan du lära dig att bygga en kajak under två juliveckor, upptäcka Tiffanyteknik, läderhantverk eller lära dig hamla träd. I maj har även den erfarne slöjdaren möjlighet att tälja skedar i en master class med Fritiof Runhall.

Mycket nöje! 

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Erfarna kursledare

Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet och vårt recurscentrum på Nääs, men du hittar också kurser förlagda till andra platser i Västra Götaland.

Unika hus på Nääs

Nääs, som ligger nära Floda, strax utanför Göteborg, är ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus. Inte minst Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson sin slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

Senast uppdaterad: 2019-03-08 13:46