Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser hos Slöjd & Byggnadsvård

Med anledning av Covid-19

Avanmäl dig till kursen om du har:

  • Förkylningssymptom
  • Feber
  • Luftvägsproblem
  • Plötsligt förlorat smak- eller luktsinne

Notera att Studieförbundet Vuxenskolans ordinarie anmälningsvillkor gäller vid avanmälan förutsatt att inte Studieförbundet Vuxenskolan ställer in kursen. 

Klicka här för att läsa anmälningsvillkoren på SV:s hemsida 

 

Tänk på att du under kursen:

  • Vistas med okända människor. Känner du dig inte trygg med det under corona – avanmäl dig till kursen. Vill du gå på kursen ändå – se till att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna regelbundet. Du får gärna använda handskar och munskydd.
  • Kommer att möta personer som inte har samma syn på säkerhet som du har – strängare eller lättare. Respektera de andras beteende och ta upp eventuell oro med kursledaren. Studieförbundet vuxenskolan har ansvaret för sina kursers säkerhet. Under kursen har dock kursledaren ansvaret.
  • Har en kursledare som är expert på sitt hantverk men inte alltid är utbildad pedagog. Denne har mycket att lära ut på kort tid samtidigt som säkerheten under kursen är en viktig faktor. Därför är det är viktigt att du som deltagare hjälper till och tar ditt ansvar att inte störa eller utsätta kursledaren eller de övriga deltagarna för smitta eller ökad oron.

Vilka kurser går under covid 19/corona

Slöjd & Byggnadsvårds kurser arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Flera av våra kurser är för tillfället inställda med hänsyn till smittläget för covid-19, men de som är möjliga att köra på grund av att de går utomhus, går att flytta till stora lokaler eller går att köra digitalt ska vi köra. Se sidan Kommande kurser för en aktuell lista över de vi kör ii höst. Kurserna från en månad framåt har vi inte hunnit justerade.

Deltagare som anmält sig på inställda kurser på grund av Corona/Covid-19 får avgiften återbetald av Studieförbundet Vuxenskolan. De behöver få dina bankuppgifter för att sätta tillbaka avgiften. Du kan maila till Studieförbundet Vuxenskolan och om återbetalning eller om du har några funderingar.

Vi tittar på möjligheten att hålla kurser utomhus i slutet på maj och juni. Övriga inställda kurser kommer vi försöka erbjuda när läget är bättre. Du kommer då att ha förtur till en plats på den kursen.

Klicka här för att se vilka kurser som går 

Studieförbundet Vuxenskolans mailadress: lerum@sv.se

------------------------------------------------

Vill du tillverka egna skidor, en kratta eller lära dig snickra? Kanske fördjupa dig i stickningen, spinna garn, odla svamp eller lägga om tak?
Slöjd & Byggnadsvårds kursprogram är både varierat och omfattande och vi strävar efter att anordna kurser i olika svårighetsgrader. Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller att odla helt nya!

Vi har huvudsakligen helgkurser på två-tre dagar men även kortare endagskurser och några längre kurser på flera helger som närmast är en mindre utbildning. Vi har även en massa nya kurser, bland annat kan du lära dig att göra krattor i trä, smida knivblad, lägga skiffertak, fläta en hedaredskorg, syra grönsaker eller bygga en käpphäst tillsammans med ditt barn eller barnbarn.

Mycket nöje! 

Slöjd & Byggnadsvård är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Erfarna kursledare

Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet och vårt recurscentrum på Nääs, men du hittar också kurser förlagda till andra platser i Västra Götaland.

Unika hus på Nääs

Nääs, som ligger nära Floda, strax utanför Göteborg, är ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus. Inte minst Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson sin slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

Senast uppdaterad: 2020-06-16 13:53