Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lunchföreläsningar

Skål med soppa framdukad framför en laptop på ett träbord.

Höstens digitala föreläsningar drar igång igen i oktober. Vi ses då!

Höstens program startar i oktober

Vi vill tacka alla fantastiska föreläsare som berikat våra fredagsluncher under våren. 

I oktober kör vi igång igen på fredagar kl 12:15-12:45. 

Tills dess kan ni titta på de inspelade föreläsningarna som vi publicerat i Kunskapsbanken

Om föreläsningarna

Här håller våra kollegor och andra experter i sina ämnen en kort föreläsning på ca 25 minuter och därefter är det tid för en kort frågestund. Vi spelar in samtliga föreläsningar, som publiceras i Kunskapsbanken när de är textade.

Det är kostnadsfritt att delta och ingen anmälan krävs. 

VAR, NÄR, HUR?

Var och hur: Vi kör föreläsningarna online live via Teams. Du kommer till föreläsningen genom att klicka på den blå knappen.

Vi startar upp föredragets teamsplats ca 12.00 så att ni kan testa tekniken innan föredraget börjar kl 12.15. Då har ni även möjlighet att ställa frågor till oss som arrangerar föredragen.

Glöm inte att stänga av mikrofonen. Vi spelar in föreläsningen och vill du inte synas på bild så rekommenderar vi att du stänger av kameran också.

Behöver du meddela dig till oss eller föredragshållaren - skriv då i chatten. Var snäll och låt bli att sätta på mikrofonen och prata rätt ut, det stör alla inklusive föredragshållaren!

När: Föreläsningen startar kl 12.15 och håller på i ca 30 minuter. Gå gärna in ca 12.10 för att försäkra dig om att din uppkoppling fungerar och att du inte missar starten. 

Problem med ljud och bild: Är ljudet dåligt, bilderna inte bläddrar i powerpointen eller att både bild och ljud är dåligt, då är det oftast din egna uppkoppling som är problemet. Se till att din kamera är stängd, då brukar det lösa sig. Fungerar inte det, prova att gå ur föreläsningen och gå in igen. Ibland kan det bli bättre om du går in via din mobil. Läs mer nedan

Hur fungerar Teams?

Du kan följa föredraget på dator, tablet/padda eller mobil.

Notera att du inte behöver ha Teams nedladdat, det går lika bra att följa föredraget via webbläsaren. När du klickar på länken för föredraget får du på din dator välja på hur du vill öppna Teams - ladda ned appen, öppna i webbläsaren eller öppna i appen. Klicka på det som passar dig. Då kommer du direkt in i föredragets plats på Teams.

teams ikonbar

Ovan är de ikoner du behöver hålla reda på i Teams. Klickar du på dem öppnas ett fönster till höger på skärmen med information. Ikonerna betyder följande:

Chatt - här kan du följa och delta i diskussion i textform parallellt med föredraget. Här kan du även skriva om du har problem med något under föredragets gång.

Deltagare - här kan du se vilka som är åhörare under föredraget.

Reaktioner - här kan du skicka reaktioner i emoji-form och räcka upp en hand om du vill säga något.

Kamera och Mikrofon - när du är åhörare ska ikonerna för dessa vara överstrukna. Är dom inte det - klicka på dem för att stänga av ljud och kamera.

Lämna - här klickar du för att lämna föredraget.

Senast uppdaterad: 2024-04-23 11:49