Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Diskbråcksskedar

Rader av täljda träskedar

Under en sängliggande period på sjukhus fann Knut en ny aspekt av slöjdandet

Knut beträttar..

Jag har genom livet haft mycket problem med min rygg. En gång var det riktigt illa en lång period. Jag blev liggande på sjukhuset i Borås och vi försökte med allt möjligt för att det skulle bli bättre.

Men det ville inte ge med sig och det blev för tråkigt att bara ligga still där, så jag bad frugan ta med mina verktyg och några ämnen så jag skulle ha något att tälja på. Jag kunde inte ligga i sängen på vanligt sätt utan la mig tvärsöver sängen så jag hade fötterna nere på ena sidan och huvudet och armarna ner på andra. Då fick jag ryggen i en båge och fick isär kotorna lite och det lättade något.

Så där låg jag och täljde skedar. Sjuksystrarna skrattade åt mig i början, men tillslut började de köpa skedar av mig. När jag så småningom kom hem hade jag så många skedar att jag gjorde ett helt ställ till mina "diskbråcksskedar".

Under årens lopp har jag mött många människor som berättat om hur slöjden varit en hjälp i rehabilitering på olika vis. Slöjdens lugn gör att tankarna skingras och fokus flyttas från det onda.

Senast uppdaterad: 2024-06-03 16:26