Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dokumentation av Rexcells pappersbruk i Dals Långed

Pappersbruket i Dals-Långed är beläget på en ö med Upperudsälven närmast i bild och Dalslands kanal på andra sidan. Foto från nordost genom Rexcell AB.

Driften av Rexcells pappersbruk i Dals Långed har stoppats och framtiden är osäker. Västarvet fick i uppdrag att dokumentera tillverkningsprocessen och byggnaderna.

Hösten 2015 stoppades driften vid Rexcells pappersbruk i Dals Långed och det är osäkert om och när driften eventuellt kommer att återupptas. Inför driftstoppet fick Västarvet i uppdrag att dokumentera anläggningen. Dokumentationen har nu presenterats i en rapport som du hittar längst ned på sidan.

I Dals-Långed innebar också nedläggsbeslutet bildandet av ”Långedprojektet” med anställda och ortsbor. Gruppen arbetar med flera spår kring dokumentation av samhället, industrin och framtiden i Dals-Långed, www.langedprojektet.se

Senast uppdaterad: 2021-05-07 09:34