Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kolorera – en utställning om färgsättning av hus och miljöer

ett färgglatt hus med texten Kolorera sätt färg på hus och miljöer i förgrunden

Vi använder färg för att orientera oss och förstå vår omgivning, men också för att försköna den. Färg väcker känslor och skapar upplevelser. Kort sagt – färgerna som omger oss betyder mycket! I denna utställning djupdyker vi i temat färgsättning. Här kan du se hela utställningen Kolorera i webbformat.

Kuggen uppfördes 2011 på Lindholmen i Göteborg efter Wingårdh arkitektkontors ritningar. Foto: Åke E:son Lindman.

Syftet med Kolorera är att lyfta frågan om färgers betydelse i den byggda miljön, men också att ge en exposé över den svenska färgsättningstraditionen. Du finner svaren på varför vissa kulörer är och har varit mer populära än andra, då och nu, och du som funderar på hur du skall färgsätta ditt hus kommer få många goda råd.

Bokning av utställningen 

Om du är intresserad av att boka den fysiska utställingen, kontakta platsansvarig Ulrika Lindh för mer information, via adressen ulrika.a.lindh@vgregion.se   

I sommar kommer Kolorera att stå på Forsviks bruk, från och med 15 maj.

dekorativ

Läs utställningen Kolorera här:

Senast uppdaterad: 2024-05-03 11:10