Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Verktyg för textil

Bandgrind

Bandgrinden är ett enkelt redskap som används för att väva smala band och bälten. Dessa grindar är formgivna och tillverkade av Knut Östgård i Lerum. Närproducerad slöjd av lokala material.

Bivax

Bivax kan användas till lite av varje, bland annat till inblandning i ljusmassa för godare doft, tillverkning av ympvax, hudsalva, "polering" av möbler och till att vaxa trådar vid sömnad. Bivaxet blir smidigt vid ca 30 grader och smälter vid ca 60 grader. Vikt ca 100 gr.

Känsespel

Känsespelet används till att göra snoddar. Till känsespelet hör ett häfte med kort historik samt beskrivning på hur man tillverkar snoddar. Längd: ca 32 cm. 

Nålbindning & smygmaskvirkning

Redskap för de traditionella slöjdteknikerna nålbindning och smygmaskvirkning. Nålarna är tillverkade av Knut Östgård i Lerum och  Åke Erlandsson i Östra Frölunda. 

Nålbindningsnål ca 8-10 cm.

Krok för smygmaskvirkning ca 9 cm.

Skedkrok

Skedkrokar formgivna och tillverkade av Åke Erlandsson i Östra Frölunda. Mått: ca 13-14 cm långa.

Slända

Sländor i trä i olika storlekar och utförande. Närproducerad slöjd av lokala material. Längden varierar mellan ca 22-37 cm. Täljda och svarvade.

Stickor och virknålar

Stickor och virknålar i metall i olika storlekar.

Läs mer om storlekar och priser här!

Tovnålar

Filtnålar i olika grovlek. Finns som fin, medium och grov.

Senast uppdaterad: 2017-03-03 11:08