Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Verktyg för textil

Bandgrind

Bandgrinden är ett enkelt redskap som används för att väva smala band och bälten. Dessa grindar är formgivna och tillverkade av Knut Östgård i Lerum. Närproducerad slöjd av lokala material. 

Liten (ca 13,5 cm hög). Pris/st: 390 kr

Stor (ca 15,5 cm hög). Pris/st: 450 kr

Bivax

Bivax kan användas till lite av varje, bland annat till inblandning i ljusmassa för godare doft, tillverkning av ympvax, hudsalva, "polering" av möbler och till att vaxa trådar vid sömnad. Bivaxet blir smidigt vid ca 30 grader och smälter vid ca 60 grader. Vikt ca 100 gr.

Pris: 60 kr

Känsespel

Känsespelet används till att göra snoddar. Till känsespelet hör ett häfte med kort historik samt beskrivning på hur man tillverkar snoddar. Längd: ca 32 cm.  

Pris/st: 655 kr

Nystpinne

Redskap att nysta garn med. Formgivna och tillverkade av Knut Östberg i Lerum. Närproducerad slöjd av lokala material. Mått: ca 19-20 cm lång.

Pris: 110 kr

Nålbindning & smygmaskvirkning

Redskap för de traditionella slöjdteknikerna nålbindning och smygmaskvirkning. Nålarna är tillverkade av Knut Östgård i Lerum och krokarna av Åke Erlandsson i Östra Frölunda. 

Nålbindningsnål ca 8-10 cm. Pris/st: 90 kr

Krok för smygmaskvirkning ca 9 cm. Pris/st: 65 kr

Skedkrok

Skedkrokar formgivna och tillverkade av Åke Erlandsson i Östra Frölunda. Välj mellan olika träslag: oxel, lönn, äppelträd, gullregn m.m. Mått: ca 13-14 cm långa.

Pris/st: 65 kr

Slynggaffel

Slynggaffel formgiven och tillverkad av Knut Östgård i Lerum. Närproducerad slöjd av lokala material. Mått: ca 13-15 cm lång.

Pris/st: 240 kr

Slända

Sländor i trä i olika storlekar och utförande, formgivna och tillverkade av Knut Östgård i Lerum. Närproducerad slöjd av lokala material. Längden varierar mellan ca 22-37 cm.

Täljd. Pris/st: 360 kr

Täljd, färgad. Pris/st: 320 kr

Täljd, mindre. Pris/st: 240 kr

Svarvad. Pris/st: 260 kr

Stickor och virknålar

Stickor och virknålar i metall i olika storlekar.

Läs mer om storlekar och priser här!

Tovnålar

Filtnålar i olika grovlek. Finns som fin, medium och grov. 

Pris/st: 15 kr

Senast uppdaterad: 2017-03-03 11:08