Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Verktyg för metall

Hammare och tång som ligger på en hink med koks

Smideshammare

En hammare

Smideshammare från tyska Peddinghaus. Svartlackerat huvud och skaft av hickory. 

Vi har två storlekar med olika pris:
1000 gram
1500 gram 

Smideskoks

En hink med koks

Koks för smide. Säljs både i säck och i lösvikt för den som bara behöver lite grann till sitt hobbysmide. En säck innehåller 20 kg.

Säljes på säck eller lösvikt.

Handsmidd smidestång

Närbild på tång med pincettgrepp

Nättare tång med pinceppgrepp lämplig för mindre dimentioner, ca 3-12mm. Smidd för hand av Richard Ahlin i Göteborg. Bra grepp och perfekt tång för smide av tex. krokar, knivblad, spik och andra mindre föremål.

Smidestång vargkäft 30cm

Närbild på tång med vargkäft

Kraftig smidestång med så kallad vargkäft. Käftarna är vågformade för att få ett bättre grepp om flera olika dimentioner och former. En allroundtång. Längd 30 cm.

Smidestång Vargkäft 50cm

Närbild på tång med vargkäft

Kraftig smidestång från Toms Tongs med så kallad vargkäft. Käftarna är vågformade för att få ett bättre grepp om flera olika dimentioner och former. En allroundtång. Längd 50 cm.

Smidestång med rund käft 30cm

Närbild på tång med runda käftar

Kraftig smidestång från Toms Tongs med så runda käftar. Käftarna är rundade invändigt och formade för att hålla stänger i dimentionerna 10mm. Längd 30 cm.

Smidestång med rund käft 40cm

Närbild på tång med runda käftar

Kraftig smidestång från Toms Tongs med så runda käftar. Käftarna är rundade invändigt och formade för att hålla stänger i dimentionerna 10mm. Längd 40 cm.
Senast uppdaterad: 2020-02-25 13:51