Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker om timmer och trä

Från stock till stugaEn handbok i konsten att timra och en källa till kunskap för dig som äger eller tänker skaffa ett hus med timrad stomme. I denna utökade utgåva finns mycket nytt, bland annat avsnitt om motorsågens skärutrustning, hur man själv kan såga hustimmer, plank och brädor samt vad man bör tänka på när man köper hustimmer. Man får också följa flera nya byggprojekt i såväl timrings- som stolpteknik. Av Sven-Gunnar Håkansson.
Pris 365 kr

Maskinhyvlade stickspånHus med tak av stickspån är en viktig del av landsbygdens kulturlandskap. Storhetstiden inföll från det sena 1800-talet fram till 1940-talet. Då var stickspån vanlig både på mangårds- och ekonomibyggnader. Idag är det främst byggnader med höga kulturhistoriska värden som fortfarande har spåntak. 
I ett projekt om stickspån har tio spåntillverkare och spånläggares erfarenheter av spånhyvling och läggning dokumenterats och sammanställts. Projektet har fokuserat på frågor om hållbarhet, kvalitet och beprövad erfarenhet. Av Anna Johansson och Nils-Eric Anderson. 107 sidor, rikt illustrerad.

Pris: 150 kr

Senast uppdaterad: 2017-06-26 11:21