Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker om byggnadsvård

Så renoveras torp och gårdar

Bok Så renoveras Torp & Gårdar
Boken berättar åskådligt i text och bild om hur man vårdar och renoverar ett gammalt hus. Den går igenom huset från grund till tak, detalj för detalj, och behandlar även gamla tiders trädgårdar. Det krävs inga specialkunskaper för att följa bokens anvisningar och råd. "Klassikern för byggnadsvårdare" är nu förbättrad och utökad. Av Ove Hidemark m.fl

Byggnadsvård i praktiken I, Flyttning av gamla hus


Beskriver praktiskt, steg för steg, hur man plockar ner ett timmerhus och bygger upp det igen. Nerplockning av kakelugn och murstockar beskrivs också, liksom anläggning av husgrund av gammal typ. Av Göran Gudmundsson. 

Byggnadsvård i praktiken II, Värmen i gamla hus


Behandlar uppvärmning och isolering av gamla hus och vilka konsekvenser olika lösningar får för byggnaderna. Beskriver också kakelugnar och andra eldstäder utförligt. Tar upp nedplockning och uppmurning av kakelugnar, underhåll, lagning av kakel mm. Av Göran Gudmundsson. 

 

Byggnadsvård i praktiken III, Utvändig renoveringPraktisk handbok i utvändig restaurering av hus. Behandlar fasader, stommar, lagning och ytbehandling av dessa. Tak och olika takbeläggningar, ytterdörrar, fönster och fönsterrenovering samt tillbyggnader. Av Göran Gudmundsson. 

 

Byggnadsvård i praktiken IV, Invändig renovering


Praktisk handbok i invändig restaurering av hus. Behandlar snickerier, beslag, golv, kök och köksinredning, hygienutrymmen och elinstallationer. Av Göran Gudmundsson.  

 

Energiboken


Hur energieffektiviserar man utan att förstöra husets själ? I denna boken berättar ledande experter på byggnadsvård, miljö- och energifrågor om hur energiförluster uppstår och vilka åtgärder som sparar mest energi. Lönar det sig att byta fönster och dörrar? Hur energiförbättrar man sitt hus utan att riskera fukt och mögel? 163 sidor med råd om bl.a tilläggsisolering och uppvärmningssystem.

 

Stora boken om byggnadsvårdByggnadsvård har blivit en modern folkrörelse med fokus på tradition, kvalitet, miljömedvetenhet, återanvändning och ekonomisk långsiktighet - värden som ligger helt rätt i tiden. Idén är att renovera varsamt och återskapa husets ursprungliga charm och kvaliteter med hjälp av traditionella beprövade tekniker och material utan att behöva ge avkall på moderna krav och komfort. Här kombinerar Göran Gudmundsson praktisk information med kulturhistoria och resultatet kan följas på 370 sidor text med drygt 500 nya bilder i färg.

 

Från förfall till pensionat - så restaurerade vi Lydde gård


Siv Leander Larson och Lars Larson berättar om hur de restaurerade Lydde gård. I boken på 70 sidor får vi följa restaureringen av gården och dess historia. Lydde gård drivs i dag som ett pensionat i Kinna av Siv och Lars.

 

Senast uppdaterad: 2017-06-26 11:12