Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

32-årsjubileum med tårtkalas

Pennteckning tårtkalas med koppar, tårtor mm

Under Reko firar Slöjd & Byggnadsvård 32 år som byggnadsvårdscenter. Välkommen på tårtkalas!

Nu är det dags! I år firar vi 32 år. Under Reko på Nääs passar vi på att jubilera med tårta och musikunderhållning - och vi vill fira med dig!

Den 20 maj 1990 slog Byggnadsvård Nääs upp dörrarna – landets första byggnadsvårdscentrum. Vi bodde då i en liten stuga i utställningshallen, där inne fanns bibliotek, butik och kontor. Kursverksamheten drog igång 1991, då började vi med fönsterrenoveringskurser. Under decennierna därefter växte vi och flyttade in i nuvarande lokaler.

Biblioteket har vuxit stadigt och vår bibliotikarie Lena Svensson har byggt upp det med en kombination av unika antikvariatsfynd, aktuella utgivningar och tidskrifter.

Butiken sköttes från början av egna företagare och från ca 2000 har vi själva drivit butiken. Den har vuxit från en del av den lilla stugan till dagens stora lokal.

I samverkan med Slöjd i Väst utvecklades verksamheten ytterligare och under 2011 bytte vi namn till Slöjd & Byggnadsvård. Vi driver nu ett resurscentrum för både slöjd och byggnadsvård. 

Välkommen på tårtkalas kl 14.30 den 29 maj!

Under tårtkalaset bjuder vi på musikunderhållning med Grim/Ward/Jonsson trio

Tobias Grim kommer ursprungligen från Vänersborg och är en av Göteborgs mest spännande gitarrister. Han hörs i många sammanhang och inom många olika stilar. Musiktidningen Lira skrev i samband med utgivningen av Tobias debut skiva Brazil Lines: ”Mycket flyhänt och inspirerat gitarrspel får vi oss till livs, Tobias Grim borde efter debuten bli en välanlitad musiker” 

Alla musikstäder med hedern i behåll behöver minst en inbiten organist. Simon Jonsson ifrån Göteborg är tveklöst en fanbärare i genren och bidrar till det rika varma ljud vi förknippar med orgeljazz. Ossian Ward har ofta synts och hörts i olika sammanhang på olika scener i Göteborg och Köpenhamn de senaste åren. Han är en lyhörd supersvängande trummis och intressant kompositör.

  • Tobias Grim gitarr
  • Simon Jonsson Hammondorgel
  • Ossian Ward trummor

Länk till Tobias Grims facebooksida

Senast uppdaterad: 2023-02-14 10:11