Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ottossons linoljefärg

Linoljefärg tillverkad av Ottossons Färgmakeri i Skåne. Gjord på svensk kallpressad kokt linolja och oorganiska pigment.

Ottossons linoljefärg tillverkas av färgpigment och svensk kallpressad kokt linolja, samt torkmedel. Åtgång ca 13m2/liter

Linoljefärg är en bra ytbehandling på de flesta fasadmaterial såsom trä, puts och metall. Linoljefärg har en överlägsen vidhäftning och inträngning i underlaget. Färgen åldras vackert och har ett enkelt underhåll.

När du väljer kulör till ditt hus, tänk på att färgen upplevs annorlunda när den kommer upp på stor yta, Provmåla gärna före du väljer kulör.

Linoljefärgen finns i ca 50 st standardkulörer. Vi har de flesta standardkulörerna hemma i 1liter och 0,125 liter. Vit finns hemma i större storlekar. Det vi inte har hemma tar normalt ett par dagar att få hem, något längre vid högsäsong. Specialkulörer: övriga NCS, RAÄ, egna förlagor på beställning.

Vit Titan/zink 1 liter   Pris/st:   335 kr
  3 liter   Pris/st:   925 kr
  5 liter   Pris/st:   1 375 kr
Senast uppdaterad: 2017-06-07 14:56