Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ottossons linoljefärg

färgburkar i plåt staplade i hylla

Linoljefärg tillverkad av Ottossons Färgmakeri i Skåne. Gjord på svensk kallpressad kokt linolja och oorganiska pigment.

Ottossons linoljefärg tillverkas av färgpigment och svensk kallpressad kokt linolja, samt torkmedel. Åtgång ca 13 m²/liter.

Linoljefärg är en ytbehandling på de flesta fasadmaterial såsom trä, puts och metall. Linoljefärg har en häftar vid och tränger in i underlaget. Färgen åldras vackert och har ett enkelt underhåll.

När du väljer kulör till ditt hus, tänk på att färgen upplevs annorlunda när den kommer upp på stor yta, Provmåla gärna före du väljer kulör.

Linoljefärgen finns i ca 50 standardkulörer. Vi har de flesta standardkulörerna hemma i 1 liter och 0,1 liter. Vit finns hemma i större storlekar. Det vi inte har hemma tar normalt ett par dagar att få hem, något längre vid högsäsong. Specialkulörer: övriga NCS, RAÄ, egna förlagor på beställning

Senast uppdaterad: 2022-06-20 23:31