Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Penslar

Oval anstrykare

En allroundpensel tillverkad av Gnestapenslen. Mycket bra till linoljefärgsstrykningar. Många olika storlekar. Mycket hög kvalitet. Tillverkad av svart kinesisk svinborst. Helgjuten och med obehandlat träskaft. (25 mm ej helgjuten).

Lackpensel

Pensel av högsta kvalitet tillverkad av svart kinesisk svinborst. Används till linoljefärgsstrykning, lackstrykning, lasyrmålning vid dekorativt måleri mm.

Fönsterpensel Gnesta

Pensel med snedskuren topp vilket gör att man får stor precision vid tex. fönstermålning. Högsta kvalitet. Tillverkad av svart kinesisk svinborst med träskaft.

Moddlare Gnesta

Pensel som används till fördrivning vid linoljefärgsmålning och för att skapa effekter vid lasyrfärgsmålning. Högsta kvalitet tillverkad av svart kinesisk svinborst.

Elementpensel Gnesta

Allroundpensel med fyllig lång borst. Bra till trånga ställen där det är svårt att komma åt.  Pensel av högsta kvalitet tillverkad av svart kinesisk svinborst.

Rund anstrykare

Fasadpensel tillverkad av högklassig vit svinborst. Mycket bra till linoljefärg. 60mm i diameter.

Moddlare

Pensel av bra kvalitet tillverkad av kinesisk svinborst. Används bl.a. till fördrivning vid linoljefärgsmålning och att skapa effekter vid lasyrfärgsmålning.

Idragare

Används till kärnteckning och sidoådring vid träimitation. Pensel av högsta kvalitet tillverkad av kinesisk svinborst.

Fördrivare

Tillverkad av svart gethår med träskaft. Används i huvudsak till fördrivning av vattenlasyr vid dekorativt måleri.

Grävlingsfördrivare

Fördrivare tillverkad av ren grävlingsborst. Används främst till fördrivning vid dekorativt måleri. Storlek 62mm och 100mm är bunden i gummiplatta med svarvat runt träskaft. 50mm är vulkad.

Schablonpensel

Stöpplare som används vid schablonmålning. Tillverkad av ljus svinborst. Finns i olika storlekar.

 

Schablonkniv

Kniv med metallskaft och utbytbart knivblad. Kniv som är bra till att skära ut schablonmönster i olika material tex. papper och plast.

Dekorationsskrivsläpare

Rund pensel med långt skaft och smal spets. För målnng av fina linjer och detaljer. Tillverkad av kolinskymårdhår. Rund med extra långt svartlackat träskaft. Används vid all slags dekorativ målning. 3 mm i diameter.

Pris/st: 105 kr

Ekpiskare

Används vid målning av träimitation i vatten och oljelasyr. Tillverkad av 13,5cm lång svart svinborst med träskaft. 59mm bred.

Kalkborste

Duhalonborste för fasadmålning med kalkbaserade färger. Borsten är relativt lätt och har en tät och ganska mjuk borst som håller och fördelar färgen på ett bra sätt över underlaget. Tillverkad av syntet.

Murarkvast

Kvast med naturborst och långt handtag i trä. Lämplig för putsarbeten och andra moment då en lite strävare och "spretigare" borste önskas. Kan vara svår att använda till kalkmålning då den är relativt sträv och inte håller färgen särskilt bra.

Senast uppdaterad: 2017-03-03 11:00