Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker om träslöjd

Karvsnitt - alla tiders snideri


Björn Nässén redogör för karvsnittets historia, vilka verktyg som är dom bästa och hur du själv med lite övning kan göra vackra karvsnittsföremål.

Nu den tredje och utökade upplagan. Man kan läsa om karvsnitt nu förtiden och hur arktitekter, formgivare och skulptörer använder sig av karvsnittets formspråk. Dessutom mer om föremålstillverkning för karvsnitt på svep och skrin och även hur man kan göra hängsmycken i tenn. Bildmaterialet är rikt och fantasieggande och innehåller ritningar på vackra karvsnittsskrin som du kan göra själv.

Pris: 220 kr

Slöjda för trädgården


Instruktionerna i det här häftet är enkla och grundläggande. Låt kreativiteten flöda och trädgårdsslöjden blomma i din täppa! Häftet innehåller 16 sidor med teckningar och beskrivningar i svart/vitt.

Pris: 50kr

KorgarEtt häfte med sammanställning av korgmodeller och korgtekniker i sydsverige. Hemslöjdskonsulenterna i Kalmar län. 

Pris: 40 kr

Slöjda ballbomöbler - ett inspirationshäfte


Lite händig bör man vara men det kräver ingen djupare snickerikunskap för att tillverka ballbomöbler. Det har funnits många olika mått på stolen, soffan och bordet. Vi väljer här att ange måtten på ballbomöbler från sekelskiftet 1900. Utifrån dessa måttangivelser slöjdar du din ballbomöbel och väljer proportioner så att möbeln blir tilltalande och vacker.  Häftet innehåller 16 sidor med teckningar och beskrivningar i svart/vitt.

Pris: 50 kr

Ballbomöblerna - enkla bruksmetoder använda i västra Sverige


I boken Ballbomöblerna tar Torsten Sigfridsson oss med på en tur i de enkla möblernas värld och lyfter fram deras värde för "de små". Hantverket präglas av en enkelhet som är nödvändig då verktygs- och verkstadsresurserna är knappa. Rikt illustrerad i färg och svart/vitt. Utgiven av Hemslöjd Västra Götaland. 156 sidor.

Pris: 100 kr

Senast uppdaterad: 2017-06-26 12:00