Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker om stickning och virkning

Nålbindning - historiskt och modernt i Stockholms län


Länshemslöjdskonsulenterna i Stockholms län. En bok om det tusenåriga hantverket nålbindning. 

Pris: 190 kr

Perler på pulsenHandledsvärmare, torgvantar, muddar, halvvantar - det finns många namn på dessa praktiska små plagg. Traditionellt har de använts till kyrka och bröllop men är idag lika vanliga till vardags som till fest. Boken innehåller 38 beskrivningar, där du lär dig att sticka med pärlor som dekoration. 
50 sidor.

Pris: 250 kr

Sticka halsdukar, kragar, snibbar!Sticka halsdukar, kragar, snibbar! är Ann-Mari Nilssons efterlängtade uppföljare till Sticka mössor, vantar, sockor! Här finns plagg som värmer hals och huvud och många sticksätt som passar just för halsdukar; det är ju viktigt att båda sidorna blir fina! 
Mjukband, 72 sidor, 190x190 mm. 

Pris: 125 kr

Sticka mössor, vantar, sockor!Formgivare Ann-Mari Nilsson har skapat en tidlös och praktisk mönsterbok. Hon har komponerat 53 beskrivningar på mössor, vantar, muddar, sockor och ankelvärmare. Den som stickar kan själv välja garn och kombinera modeller, sticksätt, mönster, hoptagningar, tummar och hälar till egna, unika plagg. Textilkonstnären Kerstin Gustafsson berättar om ullens fantastiska egenskaper och hur man sköter sina ylletextilier. 
Mjukband, 84 sidor, 190x190 mm. 

Pris: 225 kr

Sticka, detaljer som gör skillnad


Boken är helt unik i sitt slag och vänder sig både dig som just börjat sticka och till dig som söker nya utmaningar.

Läs mer om boken här!

Stickning - ett hantverk att utvecklaTextilforskare Anneli Palmsköld har tecknat ett porträtt av formgivaren Britt-Marie Christoffersson, som i 25 år arbetat med att utforska stickningens möjligheter. Här delar hon med sig av sina nyskapande tekniker och mönster i en bok som är slösande vackert illustrerad med stickning som du aldrig har sett maken till tidigare. I bokens avslutande kapitel utreder Palmsköld stickningens historia och utveckling i Sverige. Låt dig inspireras av färger, former och ytor! 
Inbunden, 224 sidor, 210x270 mm.

Pris: 245 kr

Virka!


Boken innehåller en blandning av gamla och nya tekniker för virkning av bl.a. väskor, påsar, vantar, muddar, pälsband och mormorsrutor. I boken Virka! beskrivs gamla och nya tekniker varvat med praktiska tips. Boken rymmer projekt både för den avancerade virkaren och för dig som just har upptäckt hur roligt det är att virka. Maria Gullberg, Hemslöjdens förlag. 

Pris: 125kr

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:22