Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker om stickning och virkning

Gammalvirkning -smygmaskvirkning

Ett enkelt A4-häfte om gammalvirkning eller smygmaskvirkning. Här finns beskrivning av tekniken och 6 beskrivningar till vantar, fingervantar och tofflor. Inger Johansson

Sticka halsdukar, kragar, snibbar!Sticka halsdukar, kragar, snibbar! är Ann-Mari Nilssons efterlängtade uppföljare till Sticka mössor, vantar, sockor! Här finns plagg som värmer hals och huvud och många sticksätt som passar just för halsdukar; det är ju viktigt att båda sidorna blir fina! Mjukband, 72 sidor, 190x190 mm.

Stickning - ett hantverk att utvecklaTextilforskare Anneli Palmsköld har tecknat ett porträtt av formgivaren Britt-Marie Christoffersson, som i 25 år arbetat med att utforska stickningens möjligheter. Här delar hon med sig av sina nyskapande tekniker och mönster i en bok som är slösande vackert illustrerad med stickning som du aldrig har sett maken till tidigare. I bokens avslutande kapitel utreder Palmsköld stickningens historia och utveckling i Sverige. Låt dig inspireras av färger, former och ytor! Inbunden, 224 sidor, 210x270 mm.
Senast uppdaterad: 2017-06-26 11:49