Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker om broderi

Brodera på linne


Lär dig brodera korsstygn, halva korsstygn, tvistsöm, pärlbroderi, svartstick, rutsöm och rätlinjig plattsöm på linne. Mönstren är inspirerade av folkkonsten och äldre märkböcker. 
Monica Hallén, Hemslöjdens förlag.

Pris: 75 kr

Brodera på ylle!Du får lära dig grunderna om stygn och material, metoder för hur du överför mönster till tyg, hur du monterar ditt arbete och gör vackra avslutningar.

Författarna bjuder på en lång rad idéer om hur man kan brodera fritt, och gärna på återbruksmaterial, med restgarner och småbitar som har blivit över. Med pärlor, paljetter, små bitar av vadmal, band, spetsar och knappar, tillsammans med stygn i regnbågens alla färger, tar smycken, bälten, väskor, kuddar, dynor, vantar och muddar form.

Modellerna i boken är framtagna av tre skickliga brodöser: Eva Berg, Carina Olsson och Anna Wengdin. Här finns också berättelser om traditioner och föremål av Annhelén Olsson. 84 sid. Utgiven av Hemslöjdens förlag.

Pris: 225 kr

Broderier från 50 och 60 talen


Detta är boken för dig som älskar 50- och 60-talens stilsäkra
och färgsprakande broderier.

Silverrosor av Elsa Agelii, Gräshoppan i blå och gröna nyanser av Ingrid Dessau och Birgitta Werner-Johanssons genialt utformade ädelstensserie är några av broderierna i den nya boken Broderier från 50- och 60-talen.

I boken finns tio beskrivningar till originalbroderier att brodera själv, men också inspirationsbilder på ytterligare exempel ur den tidstypiska mönsterskatt som skapades under denna broderiets storhetstid. Författare Ann-Sofie Svansbo har med varsam hand och stor stilkänsla funnit nya användningsområden för några av broderierna. Anna Lindqvist berättar om konstnärerna och den tid de verkade under. Under den här perioden arbetade många av de främsta textilkonstnärerna i nära samarbete med hemslöjden. I Östergötlands museums samlingar finns de originalbroderier som skapades av textilkonstnärerna i samarbete med Östergötlands läns Hemslöjdsförening.

Pris: 125 kr

Gjord av din hand

En bok med idéer från medlemmarna på Vävkomaniet i Borås. 

Här presenteras olika tekniker, material och redskap. Papperssnören, fantti, mexikanska fibrer och många andra roliga och inspirerande material. Boken är uppdelad på vävt, stickat, virkat, skarvsöm och en del med blandade tekniker. Totalt 34 beskrivningar.

Pris: 225kr

Senast uppdaterad: 2017-06-26 11:41