Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Böcker om dräkter

Bollebygdsdräkten

Ett häfte med rikligt material i text och bild om dräktskicket i Bollebygds härad. Innehållet i häftet bygger på de dräktplagg som idag är framtagna samt rekommendationer om hur man kan kombinera och klä sig i Bollebygdsdräkt. Bollebygds härad ligger i västra Sjuhärad. Häfte 37 sidor.

Pris: 200 kr

Gäsenedräkten

Ett häfte med rikligt material i text och bild om dräktskicket i Gäsene härad. Innehållet i häftet bygger på de dräktplagg som idag är framtagna samt rekommendationer om hur man kan kombinera och klä sig i Gäsenedräkt. Gäsene härad ligger norr om Borås. Häfte 20 sidor.

Pris: 100 kr

Kindsdräkten

Ett häfte med rikligt material i text och bild om dräktskicket i Kinds härad. Innehållet i häftet bygger på de dräktplagg som idag är framtagna samt rekommendationer om hur man kan kombinera och klä sig i Kindsdräkt. Kinds härad ligger i sydöstra delen av Sjuhärad. Häfte 33 sidor.

Pris: 200 kr

Marbodräkten

Ett häfte med rikligt material i text och bild om Marbodräkten från Marks härad. Innehållet i häftet bygger på de dräktplagg som idag är framtagna samt rekommendationer om hur man kan kombinera och klä sig i Marbodräkt. Marks härad ligger i den södra delen av Sjuhäradsbygden mellan Bollebygd i norr och Kind i öster. Häfte 42 sidor.

Pris 200 kr

Redvägsdräkten

Ett häfte med rikligt material i text och bild om dräktskicket i Redvägs härad. Innehållet i häftet bygger på de dräktplagg som idag är framtagna samt rekommendationer om hur man kan kombinera och klä sig i Redvägsdräkt.  Redvägs härad ligger längst österut i Sjuhäradsbygden i Ätrans dalgång. Häfte 18 sidor.

Pris: 100 kr

Toarpsdräkten

Ett häfte med rikligt material i text och bild om dräktskicket i Toarp. Innehållet i häftet bygger på de dräktplagg som idag är framtagna samt rekommendationer om hur man kan kombinera och klä sig i Toarpsdräkt. Toarp är en socken som ligger i Dalsjöfors. Toarp hör till Ås härad och ligger mellan Borås och Ulricehamn mitt i Sjuhäradsbygden. Häfte 63 sidor.

Pris: 200 kr

Vedensdräkten

Ett häfte med rikligt material i text och bild om dräktskicket i Vedens härad. Innehållet i häftet bygger på de dräktplagg som idag är framtagna samt rekommendationer om hur man kan kombinera och klä sig i Vedensdräkt. Vedens härad omsluter Borås stad. Häfte 21 sidor.

Pris: 100 kr

Senast uppdaterad: 2017-06-26 11:46