Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Workshop: Kantskärning & tapetsering

Kom och häng med oss! Kantskärning och tapetsering med Lim & Handtryck

Att kantskära och hänga tapeter med överlappande skarvar är enkelt och ger ett snyggt resultat i alla typer av miljöer, ändå gruvar sig många för detta moment. Här får du själv prova på så att du vet hur det går till. Vi hälsar såväl yrkesverksamma som privatpersoner välkomna till vår monter.

I moderna tapeter ingår mycket plast, såväl i material, tryckfärg som lim. Vi anser att det finns många själ att undvika tapeter med plast i och vi trycker därför våra tapeter med en limfärg utan plast och på papper av cellulosa som hängs med cellulosaklister (utan plast och konservering). Det ger sunda och diffusionsöppna material som är bra för den som utför arbetet och bra för de som skall bo och vistas i miljön. Vi trycker i huvudsak kulturhistoriska mönster, men i stort sett alla stilar har sina renässanser så mönster- och nyansmässigt har vi ett utbud som passar i de flesta sammanhang.

Lim & Handtryck deltar också med sin Biofärg – en linoljestödd limfärg i Färgkänslan - en speeddating med fyra olika färgtillverkare. Klicka här för att läsa mer om Färgkänslan!

Klicka här för att läs mer om Lim & Handtryck

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig till workshopen Kantskärning & tapetsering 25/5 kl 11.30

Klicka här för att anmäla dig till workshopen Kantskärning & tapetsering 25/5 kl 16

Klicka här för att anmäla dig till workshopen Kantskärning & tapetsering 26/5 kl 11.30

Klicka här för att anmäla dig till workshopen Kantskärning & tapetsering 26/5 kl 16

Aktivitet: Workshop
Lördag: 11.30 och 16
Söndag: 11.30 och 16
Anmälningsavgift: gratis
Anmälan: klicka på en av knapparna ovan för att anmäla dig till workshopen
LedareAnn-Charlott & Henrik Strandberg tapetmakare, Lim & Handtryck
Plats: Workshopsområdet

Senast uppdaterad: 2023-02-14 10:18