Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Färgkänslan

Färgkänslan är speeddatingen där du träffar färgfabrikanterna Av Jord, Mandelgrens, Enwall & Claesson och Lim & Handtryck

Färgkänslan är en speedad färgglad upplevelse som öppnar dörren till insikt som är nödvändig för ett lyckat resultat med traditionella färger.

En spännande programpunkt som ger insikt i traditionella färgers olika krav i metodval för att lyckas med dem. Detta är en kort introduktion och vill man veta mer besöker man sedan företagen i sina utställningsmontrar.

Fyra färgtillverkare samarbetar med med Slöjd&Byggnadsvård för denna programpunkt. Gå från färg till färg och prova på hur det är att måla med dessa fyra olika färger.

Mandelgrens: Här får man prova på linoljefärg som kokats enligt 1700talets metoder och får då veta vilka tekniker man skall använda samt hur viktigt det är att ha rätt pensel samt att den skall strykas tunt. Klicka här för att läsa mer om Mandelgrens oljor och färger.

Engwall & Claesson: Linoljefärger som bygger på senare framställningsmetoder visas och här får man veta och känna hur det är att stryka denna färgen. Klicka här för att läsa mer om Engwall & Claessons linoljefärger.

Lim & Handtryck: Limfärg innebär helt andra möjligheter men andra krav på att måla då denna torkar fort och täcker mycket bra. Klicka här för att läsa mer om Lim & Handtrycks verksamhet.

Av Jord: Äggoljetemperan måste målas med tunn och mjuk pensel för att få fram lyster och för att få på färgen snabbt nog. Denna färg är mycket dryg och ger unika insikter i dess skillnad kontra de andra färgerna.  Klicka här för att läsa mer om Av Jords färger.

Aktivitet: demonstration och prova på
Lördag: 11.45 och 14.15
Söndag: 11.45
Arrangör: Slöjd & Byggnadsvård
Plats: Workshopsområdet

Senast uppdaterad: 2023-02-14 10:18