Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Långlivat

Långlivat är en utställning som bland annat visar hur cirkulär ekonomi hänger ihop med klimatsmart byggande med sunda material.

Två personer står i fönsteröppningen och lerklinar innerväggarna i ett halmbalshus
Fotograf: Mahmuda Alam

 

Vad innebär egentligen ett cirkulärt samhälle? Hur hänger våra beteendemönster och köpvanor ihop med klimathotet, och vad kan vi göra för att vända trenden? Varför är återbruk och val av sunda byggmaterial en framtidslösning?  

Långlivat är en fristående fortsättning på utställningen Klimatklokt, som turnerar runt i Västra Götaland. Den finns på plats på sjösidan utanför Källnääs från 23 juni – 11 oktober.

På grund av ombyggnationen har vi valt att ha årets sommarutställning utomhus. Det betyder att du kan se den även när vi har stängt!

 

 

 

 

Långlivat är en utställning som bland annat visar hur cirkulär ekonomi hänger ihop med klimatsmart byggande med sunda material. Karolina Kegel och Daniel Bävernäs berättar i utställningen om tankarna bakom det halmbalhus som de nyligen byggt.

Senast uppdaterad: 2020-06-01 12:46