Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Långlivat

Färgglad abstrakt illustration

Vårt sätt att leva, bo och konsumera tär på jordens resurser och orsakar klimatförändringar. Med utställningen Långlivat vill vi inspirera till återbruk och varsam renovering, och mana till förändring när det gäller konsumtion och renovering.

Långlivat är en utställning som bland annat visar hur cirkulär ekonomi hänger ihop med byggnadsvård och klimatsmart byggande med sunda material.

Vad innebär egentligen ett cirkulärt samhälle? Hur hänger våra beteendemönster och köpvanor ihop med klimathotet, och vad kan vi göra för att vända trenden? Varför är återbruk och val av sunda byggmaterial en framtidslösning?  

Långlivat är en fristående fortsättning på utställningen Klimatklokt, som turnerar runt i Västra Götaland.  Innehållet är en slags aptitretare som förhoppningsvis lockar till mer läsning! 

Turnéplan 

  • Forsviks bruk: 20 maj - 22 augusti
  • Lysekil, Brodalens gamla skola: 25 augusti - 7 september  

Vill ni visa Långlivat på ert besöksmål, museum, bibliotek eller liknande - kontakta Carina Carlsson: 0730-88 72 60, carina.m.carlsson@vgregion.se 

Utställningen är relativt liten och upptar maximalt 60 kvm.

 Här finner du hela utställningen i webbversion 

Vill du veta mer? Här finner du några av de källor som ligger till grund för utställningen

 

Senast uppdaterad: 2021-08-17 11:12