Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tova fårfäll 22/9

en fårfäll där ena sidan är tovad och den andra är med ulllockarna

Tova en skinnfri fårfäll helt i ull - ett sätt att få en ny fäll varje år från samma får.

Att tova fällar är en teknik där man behåller ullens lockar och får ett resultat som är mycket likt en beredd fårskinnsfäll bortsett från att skinnsidan istället består av tovad ull. Fördelen är att man tar till vara på ull som kan vara svår att använda på andra sätt och att fåret lever och kan ge ny ull. En tovad fårfäll kan tvättas i maskin och klarar av att bli blöt utan att påverkas negativt.

Kursledare

Erik Torstensson är textilkonstnär och arbetar som pedagog med huvudinriktning mot tovning, färgning och spinning. I sin konstnärliga verksamhet vandrar han i ett mellanland av hantverksmässighet och konceptuell textilkonst.

Erik är en flitigt anlitad pedagog av bland andra Kyrkeruds folkhögskola i Värmland, Hemse folkhögskola på Gotland och Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg och Lerum. Andra exempel på uppdragsgivare är Liljevalchs konsthall, Svenska Hemslöjdsföreningars Riksförbund och HV-skola.

Fika och lunch

Välkomstfika, kaffe/te och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras i slottsboden. Anmäl önskemål om specialkost i förväg till SV.

Tag med 

Ta med dig oömma kläder eller förkläde och plasthandskar om du har känsliga händer. Om du har så ta gärna även med stoppnål med udd och ullgarn (minst 3-4 meter av en fast kvalité typ stoppgarn i lagom grovlek till din stoppnål) och sax.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkering sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdlärarseminariet. Betalning i automat eller via app. Pengarna går till att bevara byggnaderna på området.

Läs mer om att parkera på Nääsområdet här.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 22 september 2024
Tid: 10-17
Kursledare: Erik Torstensson
Avgift: 2170 Kr
Plats: Slöjdseminariet, Nääs

Anmäl dig till kursen på Studieförbundet vuxenskolans hemsida

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2024-04-18 14:12