Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Täljning i det fria 23/11

Fyra människor sitter och täljer i ett tält

En täljkurs för dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja. Vi sitter runt en knastrande brasa och filosoferar medan händerna får arbeta. Enkla verktyg i en inspirerande och enkel miljö. Här är processen lika viktig som resultatet. Ett fantastiskt sätt att ta en paus från vardagen.

Väck liv i träets själ och tälj fram gubbar, figurer, krokar, skedar eller andra konstverk som din fantasi har lust att skapa. Under kursen lär du dig grundläggande yx- och täljtekniker där kreativitet och säkerhet sätts i fokus.

I kursen ingår en täljkniv som du behåller, samt täljmaterial och fika. Övriga verktyg som såg och yxa finns att låna, men ta gärna med dina egna verktyg om du har.

För vem?
För alla som gillar att tälja.

Detta är huvudsakligen en vuxenkurs. Barn under 15 år är mycket välkomna men får endast delta i vuxet sällskap. I kursen används vassa verktyg. Den vuxna ansvarar för att barnet tar till sig instruktionerna och hanterar verktygen på ett respektfullt sätt. Vi har dock specialanpassade barnknivar som kan lånas under kursen. Har du frågor kring om ditt barn kan vara med kan du alltid ta kontakt.

Kursledare

Tobias eller Martina från Naturtid. (Blir ni fler än 8 deltagare är det två instruktörer under kursen)

Tobias Sloth Hansen fick sin första täljkniv i treårspresent och täljde sin första sked som 10-åring. Sedan dess har passionen för slöjd varit en central del av hans liv. Tobias kommer ursprungligen från Danmark, men hans brinnande intresse för naturen tog honom till Norge, där han ägnade fyra år åt att studera friluftsliv, pedagogik och naturvägledning.

Nu är Tobias bosatt i Partille i Sverige och driver företaget Naturtid, där han i dag livnärar sig på att dela med sig av sin entusiasm för naturen och inte minst hantverket. Tobias strävar efter att genom slöjden skapa kontakt till naturen och sprida kunskap och medvetenhet kring de kontemplativa och terapeutiska effekterna av att skapa med händerna.

Martina Torndahl är en utbildad designingenjör som valde att bryta sig fri från kontorsjobbets ekorrhjul för att följa sin längtan ut i naturen. För henne är det viktigt att de mjuka värdena får ta plats och hon tror på storheten i enkelheten. Martina brinner för att sänka tröskeln ut i naturen och främjar små äventyr som en väg till ökat välbefinnande. På ett pedagogiskt sätt guidar hon i täljningens grunder och vill inspirera deltagarna att upptäcka glädjen i att skapa och samtidigt finna ro i processen.

Fika och lunch

Fika i form av kaffe och enkel tilltugg ingår. Medtag egen matsäck så du klarar dig under dagen.

Tag med 

Vi sitter still en del så ta med varma kläder efter väder, hellre lite för mycket än lite för lite.
Som nämnts får du gärna ta med egna verktyg om du har och vill. Samt något att äta och dricka. 

Att tänka på

Ibland tar det tid att hitta rätt så kom i god tid innan kursen startar. Ta hellre en promenad längs sjön än riskera att kursledare och övriga deltagare tvingas vänta.

Parkering finns nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och kursplatsen. Betalning i automat eller via app. Pengarna går till att bevara byggnaderna på området.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 23 november
Tid: Lördag kl 10-15
Kursledare: Tobias Sloth Hansen eller Martina Torndahl från Naturtid.
(Blir det mer än 8 deltagare är det två instruktörer.)
Avgift: 1350 Kr (Morakniv 120 ingår)
Plats: Seminariekullen på Nääs, Floda

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2024-02-28 08:40