Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lädersömnad 16-17/11

läderverktyg på ett bord

Nyfiken på läderhantverk? På den här kurserna lär du dig grunderna i lädersömnad.

Läder är ett mångsidigt och, om rätt läder väljs, även miljövänligt material. Det är ett av de första materialen som människan använde och det används idag på i stort sett samma sätt, och med liknande tekniker, som då.

Vi börjar kursen med att gå genom olika typer av läder, vad de är lämpliga till och varför de används på det sätt de gör. Vi pratar om garvning, skillnaden på läder och skinn och hur dess egenskaper gör att det lämpar sig till olika ting.

Efter det börjar vi med det praktiska där du får lära dig om olika tekniker för sammanfogning så som sömnad och laskning. Du börjar med små övningsbitar innan du går över till att tillverka ditt eget alster. Antingen efter förlaga eller efter egen design.

Under kursen lär du dig om materialet, sammanfogningstekniker som sadelmakarsöm, enklare laskning, nitning m.m. såväl som olika ytbehandlingar och sätt att få en professionell finish.

Efter kursen har du förutom din kunskap även med dig ett eller flera alster hem.

Kursledare

Christian Svensson, legitimerad lärare, slöjdare och konsthantverkare med ena foten i den traditionella hemslöjden och den anda i makersrörelsen.

Läs mer på slojdpraktikan.se eller kolla in slojdpraktikan på Instagram.

Fika och lunch

Välkomstfika, kaffe/te och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras i slottsboden. Anmäl önskemål om specialkost i förväg till SV.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkering sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdlärarseminariet. Betalning i automat eller via app. Pengarna går till att bevara byggnaderna på området.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 16-17/11 2024
Tid: lör & sön 10-17
Kursledare: Christian Svensson 
Avgift: 3150 Kr
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2024-04-18 14:17