Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Adventsstjärna i näver 30/11

Två adventsstjärnor av näver som hänger och lyser mot en vit bakgrund

Lär dig göra en stjärna i näver – till julgranen, adventsfönstret eller bara som en personlig lampskärm. Med den här kursen har du en färdig precis till första advent.

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter som går att använda till många olika saker. Under den här halvdagen får ni bekanta er med materialet från grunden genom att skära, vika och sy en stjärna.

Tekniken är enkel så vi får ihop en färdig stjärna utan stress och uppgiften passar bra för dig som är nybörjare.

Material (näver, nitar och tråd) till en stjärna ingår i avgiften. Mer näver kan köpas på plats om du vill ha med dig lite hem för framtida projekt.

Kursledare

Kerstin Sylwan är i grunden produktdesigner och har under flera år arbetat med att lära sig nävertekniker för att inkorporera det i sitt arbete. Hon är upplärd av näverslöjdaren Bror Forslund och ser fram emot att det fantastiska materialet ska bli uppmärksammat och använt av fler.

Fika och lunch

Välkomstfika samt kaffe/te ingår i kursavgiften. Eftersom vi är klara kl. 12 äter ingår ingen lunch.

Tag med 

Du behöver inte ta med något speciellt för kursen, material och verktyg finns på plats. Även papper och penna för anteckningar.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkering sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdlärarseminariet där kursen hålls. Betalning i automat eller via app. Pengarna går till att bevara byggnaderna på området.

NÄR, VAR, HUR

Datum: 30 november 2024
Tid: lördag 9-12
Kursledare: Kerstin Sylwan
Avgift: 950 kr, material ingår
Plats: Vinkelsalen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att anmäla dig till kursen 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2024-02-28 08:39