Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Våra kurslokaler

seminariebyggnaden

Slöjdseminariebyggnaden ligger högt belägen i västra delen av Nääs seminarieområde. På bottenvåningen finner vi de kurslokaler som omnämns på kurssidorna som Långa salen, Vinkelsalen och Ritsalen och på övervåningen har vi några få kurser i Hemslöjdens mötesrum.

Långa salen

Den största och mest specialiserade av våra kurslokaler är Långa salen som ni finner längst till höger i seminariebyggnaden. Salen har tio snickarbänkar och är försedd med bland annat såg-, slip- och borrmaskiner. Här har vi snickeri-, träslöjds- och fönsterrenoveringskurserna.

Fönsterrenovering

Ovan Mats Renström demonstrerar verktyg under sin kurs Fönsterrenovering i Långa salen.

Vinkelsalen

Denna kurslokal finner ni längst till vänster i seminariebyggnaden. Vinkelsalen är en, trots namnet, rektangulär sal med plats för ca 25 personer som åhörare eller 10-12 personer vid praktiska kurser. Salen var ursprungligen just vinkelformad men har byggts om till nuvarande form på 2000-talet och har under 2016 målats om med en färgsättning inspirerad av salens ursprungliga utseende - missa inte detta!

pilflätning

Ovan, kurs i pilflätning i vinkelsalen.

Ritsalen

I den ljusa Ritsalen har vi flera av våra slöjd- och färgkurser. Salen har höga vackra söderfönster och är den sal som ligger mitt för byggnadens entré.

slipa verktyg

Ovan, ritsalen med kursedare och deltagare i kursen Skärpa verktyg.

Hemslöjdens mötesrum

Salen är mycket trivsam med vackra fönster och ett stort bord som inbjuder till gemensamma hantverksstunder. Av tillgänglighetsskäl använder vi den sparsamt eftersom den ligger på övervåningen och har en brant trappa. 

slöjdbiblioteket

Ovan, kurs pågår i Hemslöjdens mötesrum.

Senast uppdaterad: 2019-02-25 09:15