Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kalkfärg V

Kalkfärg V är en diffusionsöppen kalkbaserad kalkfärg för kalkputs.

Hyllingegårdens Kalkfärg V innehåller kalk som bindemedel och har vitt dolomitmjöl som fyllnadsmedel vilket ger en lite flammig levande yta. Kalkfärg V har inga filmbildande tillsatser och dess egenskaper gör att den kan användas upprepade gånger utan att väggens fuktegenskaper försämras.

Kalkfärgens fördelar gentemot andra produkter på marknaden är främst dess oerhört höga förmåga att släppa ut fukt, både i ångform och i vätskefas. Detta innebär i klartext att en kalkfärg aldrig kan orsaka skador av instängd fukt i väggen, alltså ingen mögel, frostsprängd puts osv. Att den släpper igenom vatten så lätt innebär ju då också att den snabbt blir fuktig vid nederbörd, detta i sin tur bidrar till det levande och skiftande utseende som en kalkmålad yta har.

Användningsområde
Avsedd för avfärgning inne och ute på puts av kalkputs, hydrauliskt kalkbruk och svaga KC-putser. Används såväl vid renovering som vid nyproduktion.

Åtgång
Ca 0,8 kg/m² vid två strykningar. Åtgången varierar beroende på utförande och underlag.

Kulör
Vit 5 elller 15 kg, standard- eller specialkulör endast 15 kg.

Senast uppdaterad: 2023-01-26 11:04