Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hydrauliskt kalkbruk

Saint-Astier NHL-bruk är ett färdigblandat hydrauliskt kalkbruk framställt av en mycket ren, naturligt hydraulisk kalk från Saint-Astier i Frankrike.

Bruket innehåller inga tillsatser utan det är endast mängden upplösliga silikater i kalkstenen som ger produkten dess hydrauliska egenskaper. Vid produktionen blandas Saint-Astier NHL-bruk med torkad, siktad och välgraderad kvartssand. 

Hydrauliskt kalkbruk NHL3,5 0-4mm 1:2 Används vid murning och fogning av tegel och natursten samt vid putsarbeten och dragning av gesimser på fasader i måttligt utsatt miljö. Bruket kan med fördel också användas vid invändigt arbete med tegel och naturstensgolv samt vid understrykning av tegeltak och vid fogning kring dörrar och fönster.

Hydrauliskt kalkbruk NHL3,5 0-1mm 1:2,5 Används till smala fogar, invändig och utvändig slätputs. Bruket är också lämpligt till tunnputsning, filtning och säckskurning.

Hydrauliskt kalkbruk NHL5 0-4mm 1:2 Till arbeten med tegel och natursten i aggressiva miljöer som murning av skorstenspipor och arbeten med taktegel. Bruket används också som läggningsbruk till in- och utvändiga tegel och naturstensgolv samt som sockelputs och vid uppmurning av fristående murar. Bruket är också lämpligt vid dragning av gesimser samt vid putsarbeten på fasader i kustnära och utsatta lägen.

Åtgång

  • Putsning ca 1,8 kg/mm/m2. 
  • Murning ca 1,3 kg/tegelsten (SNF)
  • Fogning ca 10 kg/m2

Åtgången varierar beroende på blandningsförhållande, utförande och underlag.

För mer info se Målarkalks hemsida

Senast uppdaterad: 2023-01-26 11:03