Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Att vårda ett ödehus - restaureringen av Unnebo

vacker sommardag en äng med ett stort slitet hus centralt i bild

Föreläsningen Att vårda ett ödehus - restaureringen av Unnebo hölls av Patricia Blomberg den 18 mars. Läs mer om Patricia, Unnebo och se föreläsningen här!

 

 

Patricia driver instagramkontot restaurering_av_unnebo. Har vi tur får vi höra om eldragning, golvisolering, fönsterrenoveringar och #ladhelvetet.

Hör om husets historia och restaureringsresa, vilka val och prioriteringar och mål som Patricia kämpar för och hur hon planerar för framtiden.

Patricia beskriver sitt restaureringsprojekt och Unnebo såhär:

"I över 50 år lämnades gården i Unnebo till sitt öde. Men trots trasiga rutor och djur härjandes fritt i grunden stod det stolt på höjden blickandes ut över sjön Fävren i Marks kommun.

Familjen som brukade gården tog beslutet på 60-talet att bygga nytt istället för att renovera - vilket betyder att huset är en makalös tidskapsel från sitt byggår 1905 fram tills det övergavs som bostad 1967. 2019 fick gården nya ägare och med det – ett påbörjat uppvaknande från sin törnrosasömn!"

 

Senast uppdaterad: 2023-02-14 12:45