Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Romerskt badrum i sekelskifteshus - utan konventionellt tätskikt

En man lägger på bruk på en vägg som delvis är beklädd med gröna marmorerade plattor.
Fotograf: Ulf Oxbratt

Föreläsningen Romerskt badrum i sekelskifteshus - utan konventionellt tätskikt hölls digitalt av Ulf Oxbratt den 16 februari 2024. Läs mer och se föreläsningen här!

Josef Dahlqvist, Göteborgs Mureri och snickaren Ulf Oxbratt, Oxbratt Allt inom byggnation, delar ett stort intresse för att arbeta med naturmaterial och byggnadsvård. 
 
Så här beskriver Ulf Oxbratt föreläsningen:
 
"En kund till mig frågade mig om jag ville renovera deras badrum och även bygga till en mindre toalett då deras två tonårsdöttrar har en tendens att ockupera det enda de har. Jag förklarade att jag inte gör fler konventionella badrum så som exempelvis BKR föreskriver med plaster, kemiska ämnen och silikon längre, men att jag kan erbjuda ett klassiskt badrum, byggt så som det byggdes från begynnelsen. Jag och Murargossen AB aka Josef Dahlqvist utförde allt från rivning till färdigställande av badrummet och den nya toaletthytten intill, liten som en telefonkiosk. Välkommen att lyssna till vår resa."
 
Hantverkare med andningsmask och handskar knackar bort kakel från en vägg.
Fotograf: Ulf Oxbratt
Person med skyddskläder och andningsmask står med en spade i ett litet rum som är grått av byggdamm som flyger i luften.
Fotograf: Ulf Oxbratt
Badrum med gråa golvplattor och breda gröna, marmorerade plattor på väggarna.
Fotograf: Ulf Oxbratt

 

Senast uppdaterad: 2024-03-12 11:43