Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Överväganden vid energiåtgärder på gamla hus

Ett vitt hus med gröna fönster

Föreläsningen Att göra eller inte göra är frågan – överväganden vid energiåtgärder på gamla hus hölls av Chico Hovedskov Crafoord den 17 november 2022. Läs mer här!

 

Chico Hovedskov Crafoord, byggnadsingenjör och rådgivare på Slöjd & Byggnadsvård, resonerar kring vilket energibesparande åtgärder som är varsamma för huset och samtidigt har effekt på energiåtgången med fokus på fönster, ytterväggar och installationer. Hur gör man rätt och vad ger mest effekt per investerad krona?

Föredraget fokuserar på träbebyggelse fram till 1950-talet. Den börjar med en inblick i vad man absolut inte bör göra och vad dessa åtgärder har kostat samt vilka merkostnader man drar på sig då man försöker att spara energi i våra gamla hus. Gamla hus bör läcka värme för att kunna ”torka” då man har en massiv stomme och fukten kan vandra fritt i konstruktionen. Myten att gamla fönster läcker enorma mängder energi kommer att avlivas och siffror kommer att visa hur bra gamla fönster egentligen är.

Efter föreläsningen bör man kunna kritiskt granska siffror som berör förbättringar på energiförbrukningen som man bombarderas av som husägare man får helt enkelt ett verktyg att hantera en massiv reklam som oftast ger sken av att vara fakta.

Senast uppdaterad: 2023-02-16 10:30