Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om bogård, balk och stiglucka

En murad och putsad öppning i en stenmur. Väggarna är vitmålade och taket har rödmålade vindskivor. I bakgrunden skymtar en vitmålad kyrka och högvuxna träd

Den 9 december 2022 höll Jan Johansson, antikvarie och enhetschef på Västra Götalandsregionens kulturförvaltning, föreläsningen Om bogård, balk och stiglucka. Läs mer och se det här!

Stigluckan och hägnaden runt kyrkogården har utgjort både en juridisk och praktisk gräns mot omgivningen vilka varierat under århundradena. I föredraget ger Jan oss en exposé över stigluckans och kyrkogårdens inhägnads historia från medeltid och framåt. Vi får även tips på hur man vårdar kyrkogårdens inhägnader. 

Jan Johansson är enhetschef för Kulturmiljö, Slöjd & Byggnadsvård och Forsvik vid Västra Götalandsregionens kulturförvaltning. 

 

Senast uppdaterad: 2024-01-12 11:01