Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Master class: Experimentell näver

Emma Dahlqvist leder en master class där ni tillsammans tar er an näverslöjden på nya, okonventionella sätt.

I denna workshop får du möjlighet att ta dig an näverslöjden på nya, okonventionella sätt. Vi utgår från materialet och dess möjligheter. Emma Dahlqvist ger en kort introduktion till näverns egenskaper och visar några av de materialmanipulationer hon gjort med materialet. I workshopen kommer vi att fokusera på olika viktekniker, som påminner om origami, vilka gör det möjligt att skapa flexibla former och objekt i nävern. I workshopen ingår en introduktion till tekniken att vika i näver följt av en sektion där du som deltagare får möjlighet att skapa ett eget origamiprojekt i björknäver t.ex. ett halssmycke eller lampskärm.

Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär. I sitt masterprojekt på textilhögskolan mötte hon nävret med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte textila kvaliteter i materialet. Emmas verk i näver har ställts ut nationellt och internationellt och tilldelats priser och utmärkelser, och hon har på sitt eget sätt också tagit sig an den mer traditionella näverslöjden. Hon är också bokaktuell med boken Näver, Fläta, tampa och vika som kom ut nu i mars. I tidskriften Hemslöjd 1:2019 kan du läsa mer om Emma och hennes arbete med näver.

Klicka här för att läsa mer om Emma och hennes konst på hemsidan.

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig till master class i experimentell näver 25/5 kl 13

Aktivitet: Master class
Dag: Lördag 
Tid: 13-17
Anmälningsavgift: 515 kr 
Anmälan: Klicka på knappen ovan för att anmäla dig.
Ledare: Emma Dahlqvist 
Plats: Workshopsområdet

Senast uppdaterad: 2023-02-14 10:18