Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Yxdejting med Nisse

Yxor i ring

Har du träffat den rätta än? Vilken yxa som egentligen är bäst är till stor del en smaksak och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Nisse Stormlod presenterar olika täljyxor och du får själv chansen att testa och jämföra.

Ta tillfället att bekanta dig med de vanligaste modellerna på marknaden och lär dig vad som är värt att tänka på när det kommer till täljyxor. Hur viktig är form, vikt, balans och materialval? Vad är skillnaden på olika slipfaser och vad får man egentligen för pengarna om man går upp en prisnivå?

 

Nisse Stormlod visar och berättar om de olika modellerna och delar med sig av sin kunskap av yxor och täljning. Därefter får du själv chansen att prova och jämföra de olika modellerna och även känna på olika typer av slipning. Är du nyfiken på Nisse kan du följa honom på Instagram under @stormlod.

Yxmodeller

Yxorna vi kommer titta närmare på är de som är relativt lätta att köpa idag. Med andra ord inte äldre modeller som man måste leta på loppisar och Tradera för att hitta. Vi håller oss också till täljning med yxor i den här workshopen för att inte jämföra "äpplen och päron". 

Senast uppdaterad: 2020-03-11 14:13