Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Snickeri för orädda 8-10/3

Slöjdritning föreställande olika slöjdalster
Slöjdritning föreställande olika slöjdalster
Slöjdritning föreställande olika slöjdalster
Slöjdritning föreställande olika slöjdalster

Ritningar från Nääs Slöjdlärarseminarium. August Abrahamsons Stiftelse, Nääs slott.

Detta är en kurs för dig som anser dig kunna lite mer när det kommer till finsnickeri.

Med hjälp av våra gamla slöjdritningar från slöjdseminariets tid tillverkar du en allmogepall eller något annat liknande föremål. Vi tillverkar således ett alster efter en given ritning. Vissa avsteg gällande sammansättningsmetoder kan vi dock tillåta oss.

Moment som ingår är framtagning av ämne, kapning, riktning, planhyvling, profilering med handverktyg eller handöverfräs samt sammansättning med gradning, zinkor, kex eller liknande.

Materialkostnader tillkommer för det du tillverkar och tar med dig hem. Hur stor denna kostnad blir beror på hur mycket material du önskar använda. Kostnaden kan bli mellan 100-250 kr/deltagare. Detta betalas till kursledaren på plats. 

Kursledare

Fabricio Gatica har slöjdat utan stopp sedan barnsben. Fabricio har länge arbetat som gymnasielärare på bygg- och anläggningsprogrammet och har även ett gesällbrev som målare. Fabricio fascineras av hantverk i alla dess former, från mat till slöjd, metall och textil. Hans främsta mål med kurser på Nääs är att se till att hantverkskunskaper lever vidare och att ifrågasätta massproducerade möbler av dålig kvalité.

Fika och lunch

Välkomstfika, kaffe/te samt enklare lunch ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Ta med

Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor.

Vi har alla verktyg och maskiner som behövs för att genomföra kursen - men har du verktyg eller maskiner hemma som du gärna skulle vilja jobba med och lära känna mer är du självklart välkommen att ta med dem. Enkla hörselkåpor och skyddsglasögon finns att låna. 

Det kan vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så att du kan dokumentera de olika momenten.

Om du behöver glasögon är det viktigt att ta med ex. terminalglasögonen för snickerijobb och läsglasögonen för att kunna läsa läsa ritningar.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Ta med en tröja om det är kallt ute.

Parkering

Kommer du med bil? Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Eventuell parkering betalas av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

När, var och hur?

Datum: 8-10 mars
Tid: Fredag kl 13-17, lördag och söndag kl 10-17
Kursledare: Fabricio Gatica
Avgift: 3100 kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2024-01-26 11:24