Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

INSTÄLLD! Måla med traditionella färger 20-21/4

Färgburkar med blandpinnar i och ett färgprov sett uppifrån

Under denna kurs får du prova att måla med linoljefärg och äggoljetempera. Det finns många fördelar med dessa traditionella färger. De är mer miljövänliga, hälsovänliga, ekonomiska och inte minst vackra.

Under en helg får du känna på att måla med två olika färgtyper; linoljefärg och äggoljetempera. Efter kursen kommer du ha lärt dig hur du hemma blandar till en egen målarfärg av enkla råvaror och du kommer lära dig tekniker för att måla med linoljefärg och äggoljetempera.

Du kan ta med något eget att måla på; en pall, en stol, en liten låda eller dylikt, eller så målar vi upp våra färger på lumppapp och trä som vi tillhandahåller på kursen. Det finns också möjlighet att få prova på schablonmålning och stänkmålning.

Under kursen får du kunskap om när man använder respektive färgtyp, hur man blandar till den, lite historia, penselvård mm.

Kursledare

Amanda Tirzitis är utbildad kulturmålare och ny huvudlärare på kulturmålareutbildningen på Dacapo och arbetar med traditionella färgtyper och tekniker. Hon har ett stort intresse för hur man tar hand om och vårdar ett gammalt hus samt brinner för att gamla hantverk ska finnas kvar och att underhålla och återbruka så mycket det går.

Äta

Välkomstfika, enklare lunch och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg till lerum@sv.se.

Ta med

Skyddande kläder. Till det första kurstillfället då vi målar med linoljefärg får du gärna ta med någon valfri möbel, en pall, stol, skrin eller något annat träföremål som är i behov av målning. Vill du ta med dig resterna av din egen färg tar du med en burk med lock.

Att tänka på

Är du äggallergiker bör du inte måla med äggoljetempera.

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

För de bilburna finns parkeringsmöjligheter på skolgården till Trädgårdens skola. Parkering sker mellan Badhuset och Trädgårdensskola. Observera att den första parkeringen till höger är privat. Under helgdagar gäller fri parkering.

När, var och hur?

Datum: 20-21 april
Tid: Lördag och söndag kl 10-16
Kursledare: Amanda Tirzitis
Avgift: 3080 kr
Plats: Måleriverkstaden, Trädgårdens skola Mariestad. Magasinsgatan 4, Mariestad

Anmälan och frågor

Denna kurs är tyvärr inställd pga för få anmälda. 

Hantverkslaboratoriet, GU, Mariestad

Senast uppdaterad: 2024-04-10 10:44