Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

INSTÄLLD! Lär dig slå med lie 25/5

En lie på en äng

Lär dig slå med lie och hålla den vass. Du får bekanta dig med liens olika delar, hur du ställer in och använder den på ett ergonomiskt sätt. Du får också grundkunskap om ängsskötsel.

Lieslåtter är en miljövänlig metod för att sköta gräsmarker. Lien är jämförbar med röjsåg och trimmer i hastighet, men ger ofta högre slåtterkvalitet och naturvärden. Att slå med lie kräver inte god fysik eller förkunskaper, och det är väldigt roligt!

Under dagen får du bekanta dig med liens olika delar, lära dig ställa in utrustningen efter din kropp och använda den på ett ergonomiskt sätt. Du lär dig underhålla liens egg genom bryning och att skapa en grundskärpa genom knackning. I kursen ingår även grundläggande ängskunskap och kännedom om de förutsättningar ängen behöver för att bli artrik.

Under kursen får alla låna komplett utrustning. Om du redan har utrustning får du gärna ta med den för bedömning. Även jätterostiga liar kan vara bra.
Efter kursen finns möjlighet att handla orv, lieblad, brynen och annan utrustning på plats. Du får även tips på andra butiker och bra tillverkare, så vänta gärna med att köpa in något tills efter kursen.

Kursledare

Kurshållare är Jenny Nilsson, Pantersnigeln Äng & Trädgård. Jenny är utbildad inom lieslåtter i Sverige, Tyskland och Österrike och arbetar med liekurser och ängsutbildningar i hela landet.

https://www.facebook.com/pantersnigeln 
https://www.instagram.com/swedishscythemafia 

Fika och lunch

Välkomstfika med kaffe/te samt enklare lunch ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkering

Kommer du med bil? Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.

Eventuell parkering betalas av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

När, var och hur?

Datum: 25 maj 2024
Tid: Lördag kl 10-17
Kursledare: Jenny Nilsson
Avgift: 1790 kr
Plats: På vallen nedanför Slöjdlärarseminariet på Nääs.

Anmälan och frågor

DENNA KURS ÄR TYVÄRR INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLNINGAR.
Senast uppdaterad: 2024-05-08 15:27