Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hjälp! Jag har köpt hus 16/3

Snickarglädjeveranda

Är du nyfiken på byggnadsvård? Gå då denna endagskurs i allmän byggnadsvård. Här lär du dig grunden i byggnadsvård - hur du ska tänka, hur du ska prioritera och vad du inte ska göra!

Kursen ger dig en översikt i byggnadsvård både genom praktik och teori. Den är riktad till dig som nyligen har köpt ett gammalt hus eller lägenhet eller till dig som är allmänt intresserad och nyfiken på byggnadsvård. Under kursen kommer kursledaren Peter Jarbring att gå igenom hur du skall tänka inför en renovering för att inte riskera att förändra byggnadens karaktär.

När kursen är färdig kommer du att ha kunskaper i hur du skall prioritera i din restaurering, vad du skall satsa på när det gäller isolering och energibesparing, vilken stil byggnaden har och hur du ska tänka när det gäller färgsättning och utformning av byggnadsdelarna. 

Det kommer vara två praktiska moment. Det ena är att lerklina och det andra är fönsterrenovering. Har du ett eget fönster som behöver renoveras kan du ta med en båge och påbörja renoveringen under kursen. Om du inte har ett eget fönster att ta med så finns det på plats.

Notera att vi startar klockan 9 på morgonen!

Kursledare

Kursledare är Peter Jarbring som är både byggnadsantikvarie, restaureringskonsult och hantverkare.

Äta och fika

Välkomstfika, enklare lunch och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Ta med

Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor samt en varm tröja. Har du en gammal fönsterbåge får du gärna ta med den för att öva de olika momenten på.

Att tänka på inför kursstart

För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar kl 9.

Kommer du med bil? Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning. Parkeringen betalas i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

Läs mer om parkeringen på Nääs här!

När, var och hur?

Datum: 16 mars 2024
Tid: Lördag kl 9-17 OBS tiden! 
Kursledare: Peter Jarbring
Avgift: 2100 kr
Plats: Vinkelsalen och Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs  

Anmälan och frågor

Klicka här för att komma till SV:s anmälningssida för kursen 

Hitta till Slöjdseminariet på Nääs

Senast uppdaterad: 2023-12-11 15:05