Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hydrauliskt bindemedel

Saint-Astier NHL5 är en naturligt hydraulisk kalk. Kalken från Saint-Astier är ovanligt ren och helt fri från tillsatser.

Saint-Astiers tre olika NHL-kalker är alla framställda av ren kalksten och är helt utan tillsatser.
Den används vid framställning av bruk genom att blanda med lämplig, välgraderad ballast som anpassas till det arbete som ska utföras.

Saint Astier NHL 5 hydrauliskt bindemedel används för platsblandning av bruk genom att blanda med lämplig, välgraderad ballast som anpassas till det arbete som ska utföras som tex utvändig murning av tegel, natursten, skorstenspipor, listdragning, fogning och putsning samt vid läggning av nockpannor eller vid murning av tegelpannor på murar. Används även vid utvändig läggning av tegel och naturstensgolv samt till sockelputs.

Saint-Astier NHL 3,5 har ett brett användningsområde och är väldigt användbar i skonsamma till måttligt aggressiva miljöer såväl inne som ute till en mängd olika arbeten om exempelvis murning av tegel och block till invändigt läggningsbruk av tegel och naturstensgolv vid listdragning, fogning och putsning mm.

Saint-Astier NHL 2 bruk används oftast i skonsamma och mindre aggressiva miljöer exempelvis vid invändig murning och putsning.
Utvändigt används den på svaga underlag som vid reparation och underhåll av porös kalkputs, lerkline, puts på svag tegelsten eller vid arbete med korsvirkeskonstruktioner.

För mer info se Målarkalks hemsida

Senast uppdaterad: 2023-01-26 11:01