Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Där fantasin bor - en utställning om lekstugor & kojor

barn leker i lekstuga

Minns du din barndoms lekstuga eller ett kojbygge i ett träd? Eller har du kanske byggt en stuga till ditt barn eller barnbarn? Sommaren 2021 står lekstugor men också kojor i fokus hos oss på Slöjd & Byggnadsvård. Lekstugan som plats för lek, byggnadsvård och nostalgi. Och som kulturarv, värt att spara och berätta om för kommande generationer.

Med utställningen Lekstugor och kojor vill vi lyfta barnens kulturarv, och utforska relationen mellan barn och byggnadsvård. Hur kan barn lära sig om och involveras i byggande och byggnadsvård? Vi tänker att lekstugor och kojor är ett bra format för att undersöka detta tema.  

Utställningen finns på plats här hos mellan Källnääs och sjön under perioden 4 juni till 31 oktober. Välkommen!

Insamling av lekstugeminnen

Som en del i utställningen samlar vi in berättelser, om lekstugor och kojor vi minns, och gärna tillhörande foton om det finns några sådana under hashtagen #minlekstuga. Vi är intresserade av lekstugor som funnits, men också som finns och används nu. Barnens egna berättelser är i allra högsta grad välkomna! Läs mer här och bidra med din berättelse.

Barnens byggsöndag

I år testar vi ett nytt koncept! Barnens byggsöndag är ett tillfälle för barn och vuxna att leka, lära och bygga tillsammans. Bland annat kan man testa att bygga kojor och prova olika byggnadsvårdstekniker, och allt sker här hos oss på Nääs. 

Skriv in följande datum i din kalender: 9 maj (inställd), 6 juni, 15 augusti, 12 september och 10 oktober. 

Föranmälan kommer att krävas. Vi återkommer med mer information!

Kontakta oss om du vill veta mer!

carina.m.carlsson@vgregion.se tel 073 088 72 60

sara.degerfalt@vgregion.se tel 070 662 68 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2021-02-26 10:54