Bibliotek

Biblioteket på Slöjd & Byggnadsvård. Fotograf Ian Schemper.

Vi har ett av landets största specialbibliotek för byggnadsvård och slöjd. Här finns över 50 hyllmeter litteratur och filmer om äldre byggnadsteknik, arkitekturhistoria, trädgårdshistoria, ekobygg, material, slöjd och hantverk. Vi har också många äldre huskataloger och byggvarukatalogen.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du söka bland tusentals bok- och filmtitlar som finns i Källnääs på Slöjd & Byggnadsvård. Du kan söka på titel, författare eller nyckelord för att hitta det du är intresserad av.


 Sök i bibliotekskatalogen här!


Biblioteket har samma öppettider som övrig verksamhet på Slöjd & Byggnadsvård. Se öppettiderna här! Du är alltid välkommen att sitta ner och läsa och botanisera i hyllorna. Hör du av dig i förväg kan vår bibliotekarie Lena Svensson förbereda ditt besök genom att plocka fram böcker i det ämne du är intresserad av.

Utlåning

För att låna ber vi dig gå till ditt kommunbibliotek och begära ett fjärrlån från oss. Tyvärr har vi inte möjlighet att låna ut böcker direkt till dig. 

Läs böcker direkt

Här kan du läsa i några särskilt intressanta och värdefulla böcker som finns inscannade.

Kontakta vår bibliotekarie

För ytterligare information om biblioteket eller böckerna kontakta vår bibliotekarie Lena Svensson, lena.c.svensson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-03-29 09:51