Kurser

knivar och händer

Svampodling, fönsterrenovering eller kanske halmslöjd? Slöjd & Byggnadsvårds kursprogram är både varierat och omfattande, och i många fall satsar vi på teman som hållbarhet och återbruk. Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller att odla helt nya!

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. Kurserna genomför vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum.

Erfarna kursledare

Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet och vårt recurscentrum på Nääs, men du hittar också kurser förlagda till andra platser i Västra Götaland.

Unika hus på Nääs

Nääs, som ligger nära Floda, strax utanför Göteborg, är ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus. Inte minst Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson sin slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

Våra kurser i byggnadsvård och slöjd

Även i år har vi satsat starkt på kurser med teman som hållbarhet och återbruk. Ett nytt kursområde som växer är papper och halm, som i år har fått en egen rubrik i programmet. Mycket nöje! 
Tipsa oss gärna om kurser som du saknar och som du vill gå! Skicka ett meddelande till oss på Slöjd & Byggnadsvård via den här länken! 

Hitta till Slöjdseminariet!

Slöjd & Byggnadsvård på Nääs